GRÀCIES



            GRÀCIES
                 *
           12-5-13
                 *

            Moltes gràcies a tots els que heu volgut expressar la vostra felicitació en aquest blog pels meus 77 anys. Una xifra que no té encant però, com em va dir un amic, almenys és capicua. Per agrair poso un fragment de l’article al Diari de Tarragona, de l’11 de maig del 94, que una bona amiga va rescatar ahir per a mi: “Aniversari a la ciutat”. I també dues aquarel·les meves de fa molts anys; teníem dues tórtores que van fugir. I a Mont-ral unes ceràmiques vidriades, on vaig posar espígol. Són paraules i dibuixos suaus, per acompanyar.

            “(...) Un convenciment de l’edat és que el millor que podem tenir mentre vivim és l’amistat. (...) Sento la llibertat del temps com un camp immens a recórrer. Caigudes les ideologies, els mites i els dogmatismes, m’adono que formo part de la Terra i que la comparteixo amb tots els éssers vivents sotmesos a la mort, com jo. I que una cosa és saber-ho i una altra adonar-se’n. Amb els anys he comprovat que la vida és curta i que hauria de ser feliç per a molta més gent. Cap de les ideologies hagudes fins ara ens ha salvat de la guerra ni de l’ambició d’uns a costa dels altres. Ara, per fi lliures, potser encara seríem a temps de viure en harmonia amb la Terra, però em temo que tampoc no ho sabrem fer: no en tenim el costum. (...)”

*           

21 comentaris:

novesflors ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
novesflors ha dit...

Un fragment amb el qual estic totalment d'acord. Si més no, valorem l'amistat, i valorem també els petits, els fràgils moments.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs, moltes felicitats, Olga!!!

M'agraden les teves aquarel·les tan suaus, la de les tórtores és molt bonica.

I el fragment dedicat a l'amistat i a l'harmonia amb la terra, molt encertat. Ens hi haurem d'anar acostumant, que ja toca.

Quadern de mots ha dit...

Moltes felicitats Olga, t'envio una forta abraçada.

Fackel ha dit...

77 anys tu? Tu, vas d'conya? Però encara que sigui veritat: moltes felicitats! I a pel següent ... sense pressa i amb totes les pauses que agradis.

Una forta abraçada de Fackel.

miquel ha dit...

Moltes felicitats, Olga.

Penso també, que la llibertat mai no s'aconsegueix, encara que hi hagi moments d'acostament. Potser aquesta és una de les seues grandeses

Camil.la Pérez Salvà ha dit...

Per molts anys Olga.
Boniques paraules i delicades aquarel.les.

M. Roser ha dit...

Un fragment preciós Olga, jo espero que algun dia, podrem viure amb harmonia amb la terra, no hem de perdre l'esperança i posar-hi el nostre granet de sorra, per fer-ho possible...
Molt boniques les aquarel·les amb aquestes tonalitats tan suaus, tant la dels moixons, com la de l'espígol , que és una planta que a mi m'agrada molt.
Espero que ahir tinguessis un bon dia.
Petonets pels 77 més un.

M. Roser ha dit...

Perdó, volia dir, en harmonia, mecatxis!!!

Antònia ha dit...

Per molts anys, Olga! Ens queda molt per viure en harmonia amb la terra, mes l'important és tenir clar cap a on volem anar.

Harmonia, una paraula que sempre em dóna sensació de pau.

Joan Josep Tamburini ha dit...

Aquests dies vaig un xic despistat. Per això et felicito a misses dites. El 10 era l'aniversari de la meva germana, 78, et guanya d'un, i també em vaig distreure.
Les aquarel·les són d'una gran delicadesa. Una abraçada: Joan Josep

Salvador Macip ha dit...

Moltes felicitats! Jo la trobo una xifra rodona per tots els costats i que deu fer la delícia dels numeròlegs, tan afeccionats a la mística del set. S'ha de celebrar com cal. Precioses, les aquarel·les!

Calpurni ha dit...

Ja ho he fet al meu blog però de nou tone a felicitar-te, Olga.
Salut i poesia!

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Moltes felicitats i que sigui per molts anys... i amb salut!!!

Sebastià Martori ha dit...

Olga, ets gran.

Però d'una grandesa que no ve marcada pel doble set, sinó per l'infinit de la teva humanitat. Pel teu ofici. Per ser la persona que ets. Per compartir els teus jos amb els nostres tus i els seus ells. Em reafirmo: ets molt gran.

Per molts anys!

Lapsus calami ha dit...

Moltes felicitats! I per molts anys! Com sempre, arribe tard. Una abraçada.

Relatus ha dit...

Carai, per molts anys! Vas nèixer al maig, en plena primavera. La veritat és que no m'estranya.

Maria Dolors Giral ha dit...

Valgui la teva poesia publicada com a felicitació d'aniversari.

Eduard ha dit...

Per mots anys.Un bell text i unes belles pintures per celebrar aquests 77. Al 94 encara devies estar lluny d'imaginar aquest contacte amb seguidors que és el bloc. D'aquí a 20 anys espero que els mantinguis, amb altres formes tal vegada.

Sílvia ha dit...

Arribo tard, espero que els aniversaris també tinguin vuitada. Per molts anys, Olga. 77 trobo que és una xifra molt potent, en numerologia crec que s'associa a les idees i els pensaments. Així que en tens per partida doble. Una abraçada!

El porquet ha dit...

No és que arribi a misses dites, és que arribo quan ja no queden ni els escolanets! En tot cas, sí que vull desitjar-te un PER MOLTS ANYS ben càlid i ben alegre!