PLATANINHO DAS VIRTUDES OSORIO


*

PLATANINHO DAS VIRTUDES OSORIO

*

21-11-12

*

Torno contenta de cal metge: hem discutit la violència a la Bíblia (ell és sirià) i ens anàvem animant, fins al punt que hem convingut que les religions són a l’origen de tots els fanatismes. Em retorna el bon humor, aquest home.

      De tornada a casa, em trobo Plataninho das Virtudes Osorio que recollia pells de plàtan per terra. M’ha explicat que com que ara la plaça de toros l’han reconvertit en Tarraco Arena, als toreros els han donat, i encara gràcies, la galdosa feina de recollir deixalles del carrer amb la punta de l’estoc. I, el que és més degradant, també excrements de gos. “Perquè”, em comenta Plataninho, “des que Tarragona és una smart city, hi ha llocs per on no es pot passar sense aixafar merda.” “Home”, li dic, “una feina és una feina, i com la gent és bruta, pensa que gràcies a això treballes...” ”És que moltes vegades”, em confessa, “amb l’estoc punxaria el cul dels amos dels gossos, però és clar, jo no he de fer la feina que no fan els municipals.”  “És clar que no, Plataninho, i no t’hi capfiquis, que això no té remei. Au, té, beu-te un xartrès a la meva salut, que avui és bona i que duri.” I tirem cadascú per un cantó.

*

Collage postal d’OX

8 comentaris:

Relatus ha dit...

Déu ni do aquest home!¨Es nota que el seu ofici era punxar i punxar. Trobo que el reciclatge de feina li escau. Una salutació

Maria Dolors Giral ha dit...

Ves amb compte amb les fotos! Aquesta, i tractant-se d'un plataninho és suspecta (o es que jo sóm malt pensada).

Maria Dolors Giral ha dit...

sóc mal volia dir, ja s'entén.
Per cert això de no ser un robot ho porto molt malament, mai l'encerto a la primera. Dec ser un àlien.3776

Helena Bonals ha dit...

Les religions no ho sé, però que la Bíblia és plena de violència, sobretot l'Antic Testament...

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

La violència està en la natura (primària) dels humans. Però per a superar-la hi ha la cultura. 0 no?

cantireta ha dit...

Si l'estocada servix per desvetllar, benvinguda sigui! Potser les banderilles que acompanyen lo xartrès el posaran content.

M. Roser ha dit...

Entenc molt bé el pobre Plataninho...
Jo una puntada de peu al cul, també els la donaria...
Olga, m'agrada veure't tan
positiva...
I que duri la bon salut!
Petons

Joan Josep Tamburini ha dit...

Penso ue l'rigen de tots els fonamentalistes són les ideologies. Desgraciadament les religios deixen de ser espiritualitat i es transformen en ideologia. Es a les hores quan generen els fonamentalismes. Una abraçadsa: Joan Josep