L'ESPANT


L’ESPANT

*

12-11-12

*

La nit que començava la campanya electoral em vaig espantar. A les 12 en punt es va començar a sentir a la Rambla un estrèpit de tambors que semblava que arribés l’exèrcit en peu de batalla. He sabut que se’n diu batucada i que prové dels països africans. A mi em semblava que renaixien escenes hitlerianes.

      Va durar molta estona, massa i violenta. Veïns d’altres edificis m’han dit que van trucar inútilment a diverses institucions per informar-se i per veure si ho aturaven, sense que, naturalment els fessin cap cas. Els tambors els portava el PP i sembla que hi va haver una mena d’esgrima entre crits d’España/independència.

      Tambors i militars van associats. Ara que la Setmana Santa se’ns ha tornat també paramilitar, confesso que rebutjo l’agressivitat dels tambors, que han suplantat cors i formacions orquestrals. Argumenten que el tambor és més barat. La gent s’ha acostumat al soroll, i si és violent més encara. Canalitza els instints més bestials de la persona. Que lluny que estem de la civilització...

      Votaria aquella formació que m’assegurés un control de la contaminació acústica, però ja porto anys d’insistir en aquest sentit sense cap resultat, sinó tot el contrari.

*

Collage postal d’OX

6 comentaris:

Maria Dolors Giral ha dit...

Sembla que política s'hàgi convertit en manca de tranquilitat, discreció, diàleg, entesa...els tabals atabalen. Segurament ja és això el que es busca.

Helena Bonals ha dit...

Acaben de dir que associen un referèndum a un cop d'estat. Amb gent així tenim mala peça al teler.

Júlia ha dit...

Tabals i gralles se'm fiquen al cervell, la veritat, sobretot pel fet que la seva 'sonada' dura en excés.

El porquet ha dit...

Al meu barri cada cos per tres hi ha saraus, i sempre, absolutament sempre, van acompanyats d'un gran terrabastall. Sembla que per a que sembli que ens ho passem molt bé hem de fer molt soroll. I com més soroll, més bé ens ho passem.

El silenci, almenys a ciutat, ha deixat de ser un bé a tenir en compte. Sembla, però, que hi ha algunes entitats que estan començant a lluitar en aquest sentit. Malauradament els seus resultats són pobres i lents, de moment...

M. Roser ha dit...

T'entenc Olga, a mi també em molesta molt el soroll i sobretot a la nit. I el dels timbals és tan monòton, que mai millor dit: et posen el cap com un timbal...
Petonets silenciosos.

Lapsus calami ha dit...

Tens tota la raó, Olga. A les manifestacions s'han posat de moda les dites batucades i jo no sé on ficar-me.