LES BONES DONES


LES BONES DONES

*

20-11-12

*

Les bones dones han parit, han alletat, han educat, han llegit, han pregat, han escrit, han teixit, han pastat, han fet música, han servit dinars, berenars i sopars, han planxat roba fina, han brodat perles, han collit roses, treballen per aportar, per ser independents, per ordenar un món caòtic: donadores de vida, han continuat donant vida fins que la mort, envejosa, les ha desfigurat, les ha adolorit i les ha vençut.

Hi ha una altra cara de les bones dones: per exemple ara mateix, a Guatemala i a Mèxic principalment, els assassinats de dones són una xacra continuada. A mans d’homes. N’hi ha documents que fan esgarrifar. Les màfies de tota mena que governen el món, el prostitueixen i corrompen són dirigides per homes. Les sectes religioses són en mans dels homes, que conspiren per fer-se amb el poder.

¿Què podria dir dels homes? Que hi ha honroses excepcions.

Simplifico. Faig demagògia, em diran. Però la veritat no es pot negar.

*

Collage d’OX

7 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

L'important no és ser bona o mala persona, sinó una dona o home bons, que no és el mateix.

De totes maneres, tampoc no m'agrada la bonhomia quan és postissa, que deia Montserrat Roig.

cantireta ha dit...

HI ha homes que són legions de llops en el seu interior.

"That one may smile, and smile, and be a villain", ja ho deia Shakespeare.

Una abraçada, Olga!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Hi ha bons homes, és clar. Però elles, les bones dones, cada segon del dia han de demostrar que ho són.
Tot i així, no defallim.

Joan Josep Tamburini ha dit...

Crec que fa dos dissabtes vaig penjar, en el meu bloc, un video que presentava la dona del tercer món. SEmpre vaig quedar admirat de la dona africana. Si África pot resurgir un dia, serà gràcies a les dones. Una abraçada: Joan Josep

M. Roser ha dit...

Les dones sempre han estat el puntal del món i sort n'hem tingut, perquè sinó estaríem molt pitjor...Penso que malgrat tot, és un orgull ser bona dona, encara que ens costi un esforç...
Petons Olga.

Antònia ha dit...

Gràcies Olga per recordar-nos moltes coses bones que fem les dones. I també algunes, dolentes que a algunes ens ha tocat patir, o algunes pateixen.
Una abraçada.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Diverses cultures i religions volen presentar els homes com persones fortes, quan en realitat no ho som; i és precisament per intentar tapar aquesta feblesa que alguns homes imposen la seva violència contra les dones.