VERGE I MARE


VERGE I MARE

*

22-11-12

*

Un llibre recent del sant Pare de Roma referma la creença dogmàtica de la virginitat de la Mare de Déu. Ja sabem que els arguments del cas són envitricollats i no m’hi posaré. Cadascú creu el que li sembla o el que li diguin, depèn de la maduresa de criteri.

      Ahir llegia les paraules interessantíssimes del filòsof André Comte-Sponville, claríssim de conceptes i paraules. Respon una entrevista dient que, “per a l’espècie, primer va ser el sexe, i per a l’individu, l’amor.” “Com pot ser això?”, li pregunten. “Un acte sexual et va portar aquí, però el primer que vas descobrir aquí va ser l’amor de la teva mare.” Precís, concret, bell.

      No es comprèn la ignorant tossuderia dels pares de l’Església Catòlica a negar la creació d’on ells mateixos provenen. Si ha estat Déu mateix qui ha creat el món, l’ha fet tal com és i coneixem. Però resulta que per als hipòcrites el sexe és brut, i s’afanyen a esmenar l’obra divina: la capen, la castren, la neguen. Argumenten que si Déu no pot dominar la matèria (i fer les excepcions que calgui) no és Déu.

      A Roma no hi ha eleccions diumenge, però en algun lloc petit de la cristianitat sí. ¿I si Déu totpoderós decideix fer una excepció també a favor nostre?

*

Collage d’OX

6 comentaris:

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Crec que a Catalunya li ha arribat la seva hora. A tota cosa li arriba l'hora de l'eclosió. L'Eclesiastès ho diu ben clar, cada cosa al seu temps, i aquest que estem començant és el nostre.

Carme Rosanas ha dit...

A Comte-Sponville és al mateix temps filòsof i poeta... no pas perquè escrigui poesia (que no ho sé), sinó perquè escriu sempre amb una bellesa i una emoció que m'enamora.

Si la justícia divina existís, ja tindríem la feina feta, com que no la veig per enlloc, aquesta justícia... la feina l'haurem de fer nosaltres.

Que tinguem sort i ganes de sortir-nos-en!!!

M'agrada llegit la Teresa, desitjo de tot cor que tingui raó.

Abraçades a les dues

Josep Gironès Descarrega ha dit...

L'Església Catòlica fa més de mil anys que funciona amb uns criteris ben definits, malgrat que la seva forma de fer les coses no li sembli bé a tothom.
Qui no hi estigui d'acord, ja sap on està la porta de sortida, just la mateixa d'entrada a l'infern.
I, a partir de diumenge: foc nou.

Helena Bonals ha dit...

A mi em fan gràcia els casos d'homes que han mort verges, com l'autor de Peter Pan. Jo si pogués tornaria enrere i faria com ell, després de les males experiències que he tingut.

Ara, això de l'Església em sembla patètic.

Jo també espero que sigui com diu la Teresa.

M. Roser ha dit...

Una frase preciosa la d'aquest filòsof i tan encertada...Me la quedo! Amb el teu permís.
Petonets Olga.

miquel ha dit...

I si no és Déu, que sigui el dimoni, que potser encara és un àngel bell i ens ho continuen amagant.