TURISTES I OUS





TURISTES I OUS

*

9-6-12

*

Demà ballarà l’ou a algunes catedrals de l’imperi, ai, no, del regne (és que em sento imperialista romana, quan la ciutat era bella). A Tarragona també fem l’ou com balla.

Però no sols ballen els ous al raig, sinó també els dels “turistes”, famílies i estudiants amb els seus mestres, que salten als nostres millors passeigs, per fer-nos la ciutat més bella i alegre.

            Fa pocs dies que hem inaugurat un fantàstic jardí vertical que orna els murs del darrere de l’edifici de la Tabacalera, en desús com a fàbrica però magnífic per instal·lar-hi dependències vàries. Té un sistema complicat i molt curiós de reg amb aprofitament d’aigua residual. Tinc el consol que, almenys, aquest jardí, de considerable alçada, no el podran destruir els gossos ni els saltadors. Ha quedat un espai preciós que recomano visitar, al costat de la malaguanyada Necròpolis romana, abans oberta i ara sempre tancada al visitant.

            Però perquè us alegreu els ulls, poso diverses fotografies que parlen del goig dels nostres visitants i de la desesperança dels que volem una ciutat civilitzada: la nostra no en serà mai.

*

Fotos d’OX


7 comentaris:

fanal blau ha dit...

Llàstima que pel Corpus i l'ou com balla, arribin "determinats turistes dels collons"...
No és pas tan difícil ser respectuós...Clar que abans, has d'haver après què és el respecte...
Una abraçada, Olga.

El porquet ha dit...

No sabia que també es fes a Tarragona l'ou com balla! És que a la capital ens venen que és una tradició pràcticament barcelonina, tot i que ningú en sap massa l'origen ni el motiu.

En tot cas m'anoto el nou punt d'interès de Tarragona i intento no recordar les imatges que has penjat. Malauradament això també es comparteix a la capital romana i a la capital medieval...

Helena Bonals ha dit...

Hi ha turistes amb ben poca sensibilitat, per desgràcia.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

L'imperi romà va caure i els bàrbars el van repoblar! Ai!

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Imatges ben clares i comentaris entenedors; llàstima que hi ha rucs que no volen beure.

M. Roser ha dit...

Em sembla, Olga, que de ciutat civilitzada del tot, no sé si n'hi ha cap...
Bona nit.

hortensia ha dit...

Llastima que ja fà temps que no estic a la Tarraco, per veure l´ou com balla i gaudir de la coca amb cireres a la Plaça la Font, el bal del gegants i l´estimació de tots els coneguts i amics.Sempré amb bons records de la vostra familia tan estimada, que mai puc deixar de recordar, les bones estones que van passar parlan de tot, cafè i més cafè a casa vostra i la meva. Ara viu d´un bon record a l´illa, amb la lluita que tinc, qui de tan en tan vostes em recarga les piles. MOLTS AGREIDA ESTIMADA OLGA.