PAIOS AMB BARBA O SENSE

PAIOS AMB BARBA O SENSE
*
10-10-13
*
Un paio amb barba i bigotis ens trenca la consulta, ens lamina l’Estatut i fa entrar els seus criats a casa nostra a repartir llenya. ¡Ira de Déu!
Ahir vaig ser a Cambrils a inaugurar el curs de l’Aula de la Gent Gran, extensió universitària. El meu tema: Històries de camí. A partir de contes d’infantesa, de dogmes i de mites hem après una vida terrorífica. Tothom sap que els elfs, silfs i follets són de color verd, el color de l’enveja i de la malícia punyetera. Els déus també són envejosos dels mortals, i si no, mireu "Jasó i els argonautes", com a l'Olimp juguen a veure si ens maten. Verd, verd és el color.
L’elf més biliós i venjatiu ens vol dominar perquè ho mana el paio barbut. Són espantalls, ogres que trobem a les vores del camí de la nostra vida i formen la selva perdedora que denunciava Dante Alighieri ja fa segles. Contempleu la cara de ràbia enfurismada, el gust amb què el paio barbat trenca la nostra espinada vertebral. Mentrestant, als elfs els cau la bava entre els ullals esmolats. ¿O no us heu adonat de la cara que fan quan ens xuclen l’ànima? ¿Tornarem als terrors nocturns?


*

10 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Paguem justos per pecadors, no s'hi val! Trenco una llança en favor dels barbuts sense poders (ni divins ni polítics) :)

Maria Dolors Giral ha dit...

Encara els de la barba són identificables, però hi ha molt emboscat i que amaga els ullals. Tant de bo poguessin enverinar-se amb la pròpia saliva.

M. Roser ha dit...

Tots aquests éssers tan terrorífics, em sembla que no són els que ens han de fer tenir malsons, al cap i a la fi, són mitològics. Penso que ara en tenim uns quants de molt reals que no ens deixen dormir...
Somnia amb els angelets, Olga.

Relatus ha dit...

El wert és un mal color, sí. Molt pitjor que tots els esperits malèfics del bosc.

Unknown ha dit...

Amb barba o amb el cap pelat sempre tindrem enemics, els que propugnen lleis que manen anorrear una llengua el que és una cultura, un poble.
No perdem la força interior ni renunciem a ser nosaltres.

Helena Bonals ha dit...

El pitjor enemic, l'interior, com s'acostuma a admetre.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

La trista realitat és que el paio de la barba no fa altra cosa que obeir al del bigoti, qui ja ha manat que els catalans siguem anorreats.
I això ja ho veurem.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Vam sobreviure als contes d'ogres i malànimes... estem ben preparats per a sortir del laberint, tenim un bon fil...

Eduard Boada ha dit...

Arribarà una setmana dels barbuts en la que el paio barbat de que parles, i els seus acòlits, ens deixaran en pau. Depèn de nosaltres. :-)

Jordi Dorca ha dit...

El conec?