"ESPAÑOLES TODOS"

“ESPAÑOLES TODOS”
*
18-9-13
*
Tot va començar amb la intenció de beatificar 55 religiosos “màrtirs” a causa de la guerra civil espanyola. Ho organitzava l’Arquebisbat de Tarragona i encapçalava la llista (ara sembla que molt incompleta per un mal càlcul als anys cinquanta) el bisbe Manuel Borràs, de La Canonja, auxiliar del cardenal Vidal i Barraquer.
Assabentada la CEE de les intencions, hi afegeix uns 450 màrtirs més, sempre religiosos, procedents de les Espanyes. Així la Conferència EE conquereix Catalunya un mes després de la Via Catalana.
Resulta esfereïdor quan llegeixo al Diari que “Orquesta sinfónica y coros de la JMJ presentará el lunes 9 en Madrid los himnos y la música que se interpretará en la Misa de los Mártires del Siglo XX en España, que tendrá lugar el 13 de octubre en Tarragona y durante la que se beatificará a 500 españoles que murieron el siglo pasado por causa de su fe católica (...)” (D. de T. 4-9-13)
¿Us n’adoneu? ¡’500 ESPAÑOLES’ I CAP CATALÀ’! Ja ens han espanyolitzat els 55 religiosos catalans de cop. Pam, els pobres difunts ja són espanyols, per molt que Torres i Bages digués allò de Catalunya Cristiana. La CEE ha martiritzat de nou els religiosos que potser no tenien vocació espanyola. El doctor Guardiet, tan venerat a Rubí, el mateix bisbe Borràs, i tants d’altres... Tinguem en compte que a La Canonja hi ha molts bons catalans de soca-rel. En conec un que va trucar tot déu per saber qui havia tocat les campanes del dia 11 a les 17,40 a Mont-ral, i poder-lo denunciar, suposo que a l’arquebisbat... Naturalment, al poble ningú sabia qui les havia tocades.
*

‘Ábrete al amor’, frase religiosa o d’autoajuda llegida no sé on i aprofitada per fer un collage del mateix títol. 

6 comentaris:

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Una part de l'Església Catòlica espanyola va ser la gran col·laboradora dels colpistes que organitzaren el cop d'estat de l'any 36, la mateixa església que després ajudà a que altres persones fessin cap a mans dels represors.

Helena Bonals ha dit...

Doncs jo no em sento espanyola, millor dit, no em sento castellana, que és el que caldria dir per ser més precisa. Per molt que s'hi esforcin.

Oliva ha dit...

DONCS SI NO HI HA CAP CATALA,PER QUINS SET SOUS ORGANITZAN AQUEST PARSIFAL A TARRAGONA?.

Relatus ha dit...

Més val que els espanyolitzin un cop mort que vius

El porquet ha dit...

Ni els morts poden deixar tranquils. Tenen fam de llop malalt. Obsessió malaltissa.

M. Roser ha dit...

És que els catalans tots som bona gent, encara que ningú ens santifiqui...