MONTBLANC

24-10-11


*

MONTBLANC

*

Dissabte passat em van convidar a compartir festa amb el Grup Literari l’Escarritx, de Montblanc. Organitzaven una Festa del Llibre, de Tardor, i concurs de punts de llibre. Es donaven premis de composició de poesia i prosa i, pel que vaig poder comprovar, l’ofici de llegir i escriure és molt viu a Montblanc, i es manté amb fermesa, cosa que honora la vila i fa retornar la fe a aquesta escriptora.

L’ànima entusiasta i decidida que és Enriqueta Moix, autora ella mateixa, va conduir la vetllada amb tota precisió. L’amic Josep Gomis, prohom sempre atent i decidit, vetllava i ens acompanyava al saló d’actes del territori que presideix, el Museu Arxiu. Vaig explicar a l’atentíssim i variat auditori com ho fa un escriptor per començar cada aventura que és un llibre, i com solen acabar els llibres en aquest món nostre tan difícil; vull dir que si volem continuar escrivint en la nostra llengua, i sí que ho volem, ens haurem de fortificar, amb muralles, merlets i tot el que convingui. Cap al vespre, els llums i la claror de la Conca brillaven amb la puresa del diamant. Sempre al cor, amics.

*

Santa Maria. Aquarel·la del pintor de Montblanc Xavier Miró.

3 comentaris:

M. Roser ha dit...

Sort que molts pobles encara mantenen viva la cultura i en sembren la llavor.
Segur que devies fer una explicació tan acurada i tan positiva de com es fa un llibre, que a més d'un/a dels presents li vindrà ganes d'immortalitzar les seves paraules sobre el paper...
Bona nit,
M. Roser

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Celebrem activitats com aquesta de Montblanc, cal confiar, i hi comfiem, en iniciatives de la societat civil.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Algú haurà, algun dia, d'escriure la biografia d'en Josep Gomis, tot un senyor que ha sabut estar en tot moment.