LA CAVERNA DEL PODER


*
12-2-11

*
Ara un dòlar, ara un altre, el banquer contempla com el bitllets, bitllo-bitllo, van entrant a la caixa forta.

Com passa amb la cúpula vaticana, l’espai del poder és reservat per als homes, caricaturitzats amb capa rivetejada els uns i amb copalta i vestit fosc els altres.

El poder, sigui espiritual o temporal i, en el cas vaticà totes dues coses alhora, és una reserva per a homes sols. Curiositats de la vida. Ho escric perquè el número de Foc Nou aquest més entrant serà dedicat a les dones. I quan escric el meu article habitual i repasso la caverna, comprovo que ara encara l’espai sense dones resulta còmode als poderosos (cosa que sabíem de sempre). I que des del neolític, els uns i els altres no pensen cedir un mil·límetre en la seva conquesta, amb la finalitat de dominar la població espiritual i temporal fins a l’últim capil·lar. Amen.
*
Collage postal d’OX

3 comentaris:

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Ahir, quan va "triomfar la revolució egípcia" (veurem com anirà tot), vaig sentir a dir a una persona de força seny que per a quan una "revolució al Vaticà", un dels estats més totalitaris del planeta... Fins ara, els qui ho intenten, excomunió.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

No sé què volen demostrar alguns homes aferrats al poder, però em fa la sensació que sota postures autoritàries amaguen una gran feblesa.
Per cert, a Vall-de-roures, algunes autors ebrencs m'han preguntat per tu i la teva obra, ihi ho han fet amb devoció.
Què tindrà l'aigua, quan la beneeixen?

El porquet ha dit...

Ja sabem que, com més a repartir el pastís, més nerviosos es posen.