LLUM AL FINAL DEL TÚNEL


11-12-10

*
Parlant de la mort, hi ha gent que sosté, que sap, que ha estudiat, que ha experimentat, que darrere d’un túnel fosc, al moment de morir es veu la llum. Els tanatòlegs famosos així ho asseguren per les experiències amb moribunds. Així la doctora suïssa-americana Kübler-Ross, una eminència en el seu camp.

Tots els que hem passat per llargs túnels tenim una curiosa alegria en veure que el túnel s’acaba i sortim de la tenebra. El que ningú explica és què hi ha a la llum aquesta del darrere, del final del túnel referit a la mort. Què s’hi troba, vaja.

Jo, l’única cosa que hi sé veure són cabres. Aquestes cabres són dels Alps i pasturen on volen. El tren cremallera ha de xiular o alentir la marxa fins que ells es volen retirar. I una de dues: quan ens morim esdevindrem o cabres o pastors de cabres. Si algú té experiència posterior a la llum del túnel, m’agradaria saber-la. Gràcies.
*
Foto V. Roca

9 comentaris:

Xavier Aliaga ha dit...

No et puc ajudar, Olga, no sé que hi ha al final del túnel. Però sí sé que hi ha poques preguntes més inquietants.

El porquet ha dit...

Ufff, no ho sé pas encara (i per sort). Has sentit a parlar que diuen que quan hom es mor, es perden uns lleugers grams de massa corporal? Diuen que corresponen a l'ànima que s'esmuny enllà... prosa o poesia?

Joan Josep Tamburini ha dit...

Em temo que ningú et podrà ajudar. Jo "sé" el que trobaré, però és un saber no científic...una abraçada: Joan Josep

Júlia ha dit...

Hi ha qui explica més o menys científicament la visió d'aquesta llum a causa dels efectes de la mort aparent. Vaja, no hi entenc, però recordo haver llegit alguna cosa.

Joan Guasch ha dit...

Perdoneu que trenqui la poesia, però sembla ser que aquesta llum és deguda a l'acumulació de sang en una zona concreta del cervell abans de perdre el coneixement. Fa anys es va experimentar amb pilots en una mena de centrifugadores que recreaven la força de moltes vegades la força de la gravetat en un cos humà, tanta que els subjectes perdien el coneixement. Quan el recobraven tots deien haver vist aquesta llum de final de túnel. De tota manera, hem d'estar tranquils: hi ha tanta poesia i misteri en el nostre món! (i, si no, penseu en els horitzons que ens obre la física quàntica).

Alyebard ha dit...

Jo em conformo amb que hi hagi les respostes a totes les preguntes, i retrobar-me amb els meus que van agafar el tren abans.

Sandra D.Roig ha dit...

Jo també espero que em vinguin a buscar. i que em regalin un videoprojector per veure al meu fill i repassar les coses bones.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Diuen els que han passat per aquesta experiència que deixen de tenir por a la mort. A molts, fins i tot els ha sabut greu tornar, tot i que esdevenen més conscients del valor de la vida.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Mentre vaig estar mort em mirava la vida des de dalt, plaentment; tanmateix, en tornà a la vida me la vaig trobar tal com la vivim, amb alts i baixos.