¡ VISCA LA REVOLUCIÓ !


*
28-12-10
*
La revolució. ¿Quina? ¿Contra qui? ¿Contra què? Com que tinc una parenta revolucionària, i jo faig les meves felicitacions a gust del receptor (em penso), vaig muntar aquesta per a ella. Hi ha revolucionaris barrejats, i n’hi falten molts.

Com que és dia d’Innocents, bé es podrien revolucionar els tendres infants sense àngel custodi, ja que els la van fer molt grossa per culpa d’un sol infant que va néixer a Betlem i que es va salvar a costa dels petits i del dolor de tantes mares i famílies. Aquest és un dels deutes grans pel qual, potser, va acomplir expiació, ja que tants van morir per salvar-lo. Ens expliquen que va morir per salvar-nos, però primer van ser els Innocents que van morir pel privilegiat. Les revolucions sempre, sempre, són injustes. Llegiu sinó “Arxipèlag Gulag”, del Nobel Alexandr Solshenitzin, perquè els efectes nefastos d’aquella revolució (la russa) encara cuegen amb força. No em parleu de revolucions ni del nefast “rearmament moral”. Ni dels guerrillers. Ni dels exèrcits, mal siguin celestials.
*
Collage postal d’OX


6 comentaris:

M VICTORIA GIRONES PUÑET ha dit...

Donc fe que les felicitacions estan molt ben personalitzades.

Agnès Setrill. ha dit...

Deu ser divertit fer felicitacions pensant i adaptant-les a la personalitat de qui les ha de rebre!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Bellíssima reflexió sobre l'expiació dels innocents per culpes alienes...

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Les revolucions no són altra cosa que lluites per aconseguir el poder. I, com sempre, són persones innocents les que pateixen les conseqüències de les lluites.

Alyebard ha dit...

Les revolucions acaben devorant els seus pares.

Joan Guasch ha dit...

M'agrada la reflexió sobre els innocents que van morir. Potser, per tot plegat, ja és hora de no pensar en revolucions, sinó en evolucions.