EL REI DAVID


*
Com que ahir va ser sant David, rei de la meva devoció i músic -aquell que es va inventar “Las mañanitas”, ¿recordeu?-, us presento aquest àngel que l’acompanya sempre, perquè el rei no es perd ni una festa. Allà on hi ha gresca, ja el teniu ell i arpa cantant i fent ballar.

Ara David, segon rei d'Israel, passa uns dies en una casa de Betlem, no pas a la cova ni a l’hostal, sinó amb un antic amic seu, Jonatan, que té casa a diverses ciutats de l’Orient Mitjà. Perquè com és ben sabut, David és gai i Jonatan un dels homes que se l’estima més, segons expliquen els llibres sagrats. De reis en corren molts, pel poble, en aquests dies d'hivern.

De lloc a Betlem no n’hi va haver per a Josep i Maria, però quan Jonatan va saber el naixement del nen i les precàries condicions de la cova, va córrer al portal amb David i de seguida els va convidar a casa seva amb el nadó. David li va compondre al petit una non-non i l’àngel ajudava Maria, que era una mare novella i atabalada. Es quedaren uns dies a casa de Jonatan mentre Maria descansava i Josep feia els tràmits d’empadronament. Allà no els va faltar bon menjar i una exhibició de salms ballats i cantats que era la delícia dels exèrcits celestials flotants. Josep va aprendre a ballar, també, i tots quatre homes feien un goig que enamorava.
*
*
*
Nadaleta-collage d'OX.

2 comentaris:

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Aquest pobre rei David, al ser gai, no ha provocat entrades al post.
La homosexualitat està mal vista, encara. Per això mols homes la critiquen per demostrar la seva virilitat.
En tot cas, amb música o sense, cal respectar tothom.

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

A mi el rei David sempre m'ha caigut simpàtic, tot i ser una mica repel·lent (per allò de Saül en mata a milers, i David a desenes de milers)igual és perquè me l'imagino amb la cara del Richard Gere :)