AMBIENTS


*

AMBIENTS

A l’escriptor li interessen els programes que ofereixen successos comentats i aporten un bocí de vida de la gent anònima. A la televisió se li obre la porta de la casa coberta per la neu en pobles de muntanya; ensenya la llar de foc on s’escalfen els jaiets i la cuina que encara funciona amb carbó al nord de la península; la casa mostra el seu rebost ben proveït dels productes del porc que han mort per sant Martí, mentre l’embotit s’eixuga a les golfes o es va fumant lentament. Els habitants, senzills, riuen contents: ja por arribar l’hivern, que ells estan còmodes.

L’escriptor ha pogut veure la casa, sent les remors, “nota” es olors, el silenci i la neta tensió exterior del poble nevat i aïllat. Si no fos per la televisió, l’escriptor no tindria accés als ambients reals que després incorporarà als seus relats, suplint amb bon ofici allò que no descobreix la càmera.
*
*
*
Hivernal. Dibuix d'O.X.

4 comentaris:

Clidice ha dit...

i és aquesta sensibilitat, la de saber ser els altres, la que la fa excel·lir :)

Joana ha dit...

Totalment d'acord, crec que la lectura d'un/a bon/a escriptor/a parla i transmmet molt més que les imatges audiovisuals.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Els ambients, tan necessaris per reflectir una realitat, ja sigui concreta o figurada.
La nostra amiga Olga en sap, de crear ambients, i tant!

Joana ha dit...

Ah, Olga, respecte a les escriptores, se m'oblidava comentat-te que si pases pel bosc, crec que la caputxeta li ha perdut la por al llop.

Abraçades amb "blaus"