PRIMER DIA D'OCTUBRE


PRIMER DIA D’OCTUBRE
*
1-10-18
*
            Obro la finestra i veig els primers estornells. Senyal de canvi. Fred. Olives.
            Tots els corrents de pensament i totes les accions m’anaven portant al primer dia d’octubre, que avui s’estrena. He llegit als diaris tot el ressò de l’1-O de l’any passat. He vist els reportatges impressionants i els ha contemplat tot el món; n’hi ha un nombrós record a la premsa estrangera. Respirem la mala bravada que els contraris han abocat contra nosaltres amb la intenció d’ofegar-nos. Tòxics amb amenaça de mort.
            Veig la ferma resolució del meu poble i la trontollant decisió dels partits quan el poble els demana un esforç, que hauria de ser únic perquè és de mort o vida.
            Llavors, dolguda, em pregunto si els partits són poble.
           
            ***

13 comentaris:

... i escaig ha dit...

Fins avui, la gent no ha fallat. És impressionant la força de grup,la mentalització col•lectiva.
En canvi, la gestió dels interessos politics marca, de nou, una distància excessiva entre carrer i despatxos.

Júlia ha dit...

Jo és que als partits ja no els entenc, no sé què volen, ni que pensen fer, ni quina estratègia tenen, una pena tot plegat.

Carme Rosanas ha dit...

Jo crec que els partits són com empreses, com negocis i sempre miren per ells i per les seves conveniències.
Només han anat bé les coses quan govern i poble hem anat a una. Espero de tot cor que el poble torni a arrossegar aquests partits cap a decisions fetmes. No podem deixar d'estirar.

Helena Bonals ha dit...

A mi em sembla que prou pena tenen empresonats i exiliats, com per exigir-los gaires coses.
Olga, veig que ho poses en català genuí, el "primer d'octubre"!

Júlia ha dit...

No tots els polítics estan empresonats ni exiliats, també han de fer 'política', és la seva feina.

Joan Josep Tamburini ha dit...

No es fàcil gestionar aquests moments. S'està produint el que esperaven en candeletes els espanyols: veure violència provocada per nosaltres- Això em sembla un gran error. Una abraçada.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Tot plegat és complicat, però hem transmès molts senyals de bonhomia i de saber fer que han arribat arreu del món, que ja no tenim aturador. I, els que es pensaven que a garrotades ens anorrearien, ara veuen com se'ls senyala pel males pràxis. Guanyarem!!!

xavier pujol ha dit...

És imprescindible la unitat entre els partits independentistes. Altrament la república serà mol difícil. Tant que no serà possible.
Cada pas important que s'ha fet ha estat gràcies a la unitat i a la valentia del poble i dels polítics. Esperem que seguim igual i ben aviat fem un altre pas important.

Galionar ha dit...

Certament, la divisió que s'entreveu entre els partits polítics quan més units haurien d'estar crec que dóna peu a raonables dubtes sobre si sabran liderar el desig que tan clarament vam expressar com a poble...

M. Roser ha dit...

Sembla que si, que finalment, s'han acabat les calorades i la tardor ens porta olor de bolets i de bosc...
Ja fa un any , que estàvem il·lusionats i vam anar a votar com si fos una gran festa( que pels que van rebre , no ho va ser pas), però que hem aconseguit en un any? Ara resulta que ens atonyinem entre nosaltres i per aquest camí no anem bé...Jo estic molt decebuda, ho sento!
A més ho ha vist tothom, però tampoc s'han mullat. Zero violència per un cantó i per l'altre.
Somniarem que som un país idíl·lic, que els somnis no ens els poden prendre.
Bona nit, Olga.

novesflors ha dit...

No sé què dir, voldria escriure un missatge d'esperança però...

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

El poble fins ara ha fet caminar als partits. Ho continuarem fent. Ens hi va la nostra cultura, la nostra llengua, és a dir: l'ànima d'aquesta terra.

jamesfo8376 ha dit...

I discovered your weblog site on google and check a couple of of your early posts. Proceed to keep up the excellent operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for ahead to studying more from you afterward!… slots for real money