OBRA I FIGURA


OBRA I FIGURA
*
2-5-14
*
Dilluns que ve, dia 5, em passarà la vida literària per davant dels ulls. La Diputació de Tarragona, atenent una iniciativa de bona i ferma voluntat, i la Universitat Rovira i Virgili, han volgut organitzar un acte amb el títol que esmento. Hi haurà parlaments entranyables i al preciós pati cobert s’exposaran els meus llibres, alguns molt especials per a mi. Aquesta serà l’ocasió que tindré per comptar-los, perquè no en sé el nombre exacte i, a més, sempre balla el que tens a l’ordinador i el que és a ca l’editor. A la tardor, Publicacions de l’Abadia de Montserrat editarà un llibre amb els estudis que diferents experts hauran fet dels aspectes diversos de la meva obra. Gràcies a tothom per la seva dedicació.
            El fragment de collage reproduït a la targeta forma part d’una col·lecció que vaig titular ja fa temps com “Autobiografia”: m’havia proposat fer una sèrie que representés la dona gran que contempla la nena que va ser. No que fossin retrats meus sinó que em figuressin a mi i el meu entorn. Quan buscava les imatges apropiades, segons com em venia el plor. Com el d’aquesta dona que vessa una llàgrima blava quan es pensa com la neneta que dibuixava i escrivia els seus quaderns i que ja començava a tocar el piano. La nena era dins seu. Com més anys fas, més colors té la memòria.
*

            

20 comentaris:

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

He sentit una gran emoció, estimada Olga, en saber el que t'espera dilluns, certament un itinierari del teu camí en el camp de les lletres i el coneixement, i que es recollirà en una publicació, on podrem llegir i estudiar a fons la teva obra i figura... Una abraçada molt forta.
(I tot això, ben a la vora del teu aniversari...)

Anònim ha dit...

Quina sensació tan estranya, oi, veure com la teva obra deixa de ser teva, exposada i disseccionada. Sembla antinatural que allò que va prendre forma dins teu i que té sentit com a objecte sigui desarticulat. Ara que no ens escolten els acadèmics, t'imagino escèptica i esbossant un somriure.

Salvador Macip ha dit...

Quin homenatge més maco! Ha de fer molta il·lusió. Felicitats i que vagi molt bé!

Quadern de mots ha dit...

Figura i obra.

Sense figura no hi ha obra :-)

Moltes felicitats per l'emotiu homenatge, que vagi molt bé.

xavier pujol ha dit...

Olga, espero que sigui un èxit el merescut acte que es farà a Tarragona sobre la teva obra i figura.
Ja ens en faràs 5 cèntims (d'Euro!!)

Molt bonic el collage. Abans que l'expliquessis, més o menys ja l'havia entès.

Fita

Jordi Dorca ha dit...

M'agradaria molt de poder-hi ser. Merescudíssim, i amb molts colors.
Com més va, més colors hi veig.

Galionar ha dit...

Me n'alegro moltíssim, Olga, d'aquesta festa en honor teu que farà desfilar tota la vida litarària davant dels teus ulls. Com li agradaria al meu pare, si encara fos viu...!
Una forta abraçada!

Joan Josep Tamburini ha dit...

Felicitats. Segur que serà un dia molt entranyable per a tu.
Quan ens fem grans, mirar enrera sempre ens emociona. Però quan veus una gran obra enrera teu has de sentir-te molt orgullosa i feliç. Una abraçada

novesflors ha dit...

Això és fantàstic! Me n'alegre molt i desitge que gaudesques d'aquest acte a tall d'homenatge i de reconeixement. Felicitats.

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

L'enhorabona, Olga! Un ben merescut homenatge!

M. Roser ha dit...

Moltes, moltes, felicitats, Olga. Espero que gaudeixis d'aquest dia tan especial per a tu, que bé t'ho mereixes; llàstima que Tarragona és una mica lluny!
Molt bonic aquest collage... Qui podés tornar als temps de la nena, encara que la memòria en guardi els colors!
Petonets, Olga.

Calpurni ha dit...

De segur que l'acte serà ben bonic i emotiu. Una bona alegria en temps d'oblits. Me n'alegre molt, Olga.

fanal blau ha dit...

L'última núvia de setembre, i dilluns l'homenatge a la teva persona i al teu llegat, Obra i figura, són reconeixements que m'agraden i m'emocionen.
Ben merescut i necessari per no perdre'ns en camins mediocres.
I tot el que encara ens has de regalar, Olga!
Felicitats! El meu aplaudiment aquí, dilluns, i sempre.

Helena Bonals ha dit...

Aquests homenatges han de fer molta il·lusió! Felicitats!

Relatus ha dit...

Que vaig molt bé, suposo que ja ens regalaràs un post ben maco per explicar-nos-ho. El collage és com el menjar xinés, agre-dolç.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

No sempre la societat és capaç de reconèixer en vida el mèrit de les persones més singulars. Amb tu, diverses institucions participen en un acte que ha de ser ben emotiu, ja que gira sobre l'obra i la persona, en un binomi indestriable.
Farà goig!

Eduard ha dit...

Excel·lents notícies totes.
L'enhorabona. Jo també espero comptar aviat les teves obres entre les meves lectures.

Júlia ha dit...

Felicitats, que vaig molt bé

xavier pujol ha dit...

Dimarts 6 de maig. Quina sorpresa més agradable. Apareix en portada la notícia amb fotografia de l'Olga. Es pot llegir aquest text: "Pensa que les dones tendeixen a fer habitables els llocs, per feréstecs que siguin."
A dins del diari (pàg. 7) hi ha l'ampliació de la notícia i una altra foto amb en J.M. Pujals.

Enhorabona!


Fita

xavier pujol ha dit...

Al comentari anterior. Es refereix al Diari de Tarragona