HOMES, DONES I POETES

DONES, HOMES I POETES
*
16-5-14
*
Les comarques de Tarragona ja tenim un nou rècord: de cada deu casaments se’n desfan vuit. Cal comptar que si les parelles desfetes es casen per segona vegada, la despesa per casaments augmenta i els comerciants hi guanyen, dic jo.
            Ara unes paraules per justificar els poetes insatisfets i enamoradissos, com ha dit Alain Verjat en referència a Pierre de Ronsard (1524-1585), però que es poden aplicar igualment amb tota propietat als amants i als poetes nous de trinca: “En una època que, com les roses, tot s’està tornant fràgil, fugitiu i mortal, parlar de les flors, del sol, de l’estiu i de les forces de la vida, dels astres que ens governen, i de les passions que ens exalten, no és, al cap i a la fi, res més que intentar conjurar les forces que, des de dins i des de fora de l’home, es confabulen per eliminar-lo de la creació.”
            ¿Quines són aquestes forces? ¿Dones malvades? ¿Homes sabatots? ¿Internet? ¿Els déus envejosos?
            *

            Postal italiana il·luminada a mà, del 1890. Arxiu familiar.

7 comentaris:

novesflors ha dit...

Som la humanitat, que en diem, som nosaltres (uns més que altres), homes i dones, que amb el nostre capteniment irracional i poc ètic fem malbé el planeta i la gent que l'habita.

M. Roser ha dit...

Eliminant l'home de la creació, el món no tindria gaire sentit i també penso que som nosaltres mateixos, uns més que altres, que ho estem fent possible...Ens hi juguem molt!
Bon cap de setmana, Olga.

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Exactament senyora Olga, eixa intente que siga la meua tasca, dins de les meues minses possibilitats, conjurar les forces que poden anorrear-nos, la paraula crec que crea.

Una abraçada sincera des del barri de Russafa de València, xicotet racó del nostre domini lingüístic.

Vicent

Helena Bonals ha dit...

Voldríem que els nostres sentiments fossin sempre com els de les obres de Shakespeare, i no és així, per això els clàssics no es fan vells encara que siguin superats.

xavier pujol ha dit...

Olga les teves observacions avui són una mica inquietants.
Com deia l'enyorat Ovidi Montllor: "el món no avança, gira"
Gira i no s'atura. I naltros anem amb ell.

Fita

Relatus ha dit...

Segur que és culpa d'internet, com tots els mals d'avui dia. Salut!

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Abans les dones havien d'aguantar els homes per la força bruta o la de la llei, però ara tenen tot el dret a engegar a dida els homes que no es portin com cal.