POETES EN PRIMAVERA

POETES EN PRIMAVERA

*

8-3-12

*

La Universitat de Vic, sempre tan atenta a la CULTURA en majúscules, i a l’obra de les dones que representen un període important en la història literària del país, acaba d’inaugurar a Barcelona l’exposició DONES POETES, que ja va iniciar a Vic la primavera passada. Alhora s’acompanya del llibre que podeu veure a la foto: DONES=POETES, a càrrec de les professores Lluïsa Cotoner, Teresa Julio, Catarina Riba i Judith Sánchez. L’exposició es va obrir ahir al Palau Robert, però l’acte inaugural serà el dia 13. L’acull l’Institut Català de la Dona, que es va interessar a portar-la a Barcelona.

Al llibre, de 53 pàgines, hi ha un apunt biogràfic de cada poeta, una fotografia i reproducció d’alguns poemes i portades de llibres.

Agraeixo sentir-me acollida per aquesta Universitat, en aquestes pàgines i en les fotografies: em sento una nova primavera al cor, ho confesso, que ve a pal·liar un tant el temps de pas pel desert. No pas desert d’obra, cosa que ja sabeu els bons amics que em llegiu. Tingueu tots una primavera lluminosa.

*

8 comentaris:

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Que persones o entitats no sàpiguen veure les coses, no vol dir que no hi siguin.

Camil.la Pérez Salvà ha dit...

Moltes felicitats Olga, me n'alegro molt.

Helena Bonals ha dit...

Em pensava que havia deixat missatge.

Deia que no me la perdré, l'exposició, que ets entre les grans.
Però que no entenc per què "poetes" i no pas "poetesses".

Joan Josep Tamburini ha dit...

Miraré de anar-hi un d'aquests dies. Moltes felicitats. Una abraçada: Joan Josep

M. Roser ha dit...

Olga, ja veus que a tots els deserts , de tant en tant, hi ha un oasi...
Moltes felicitats, ja has vist que formes part de la flor i nata de les nostres poetes o poetesses, tan se val...

GLÒRIA ha dit...

No m'estranya gens que estiguis entre el millor de les nostres poesies perquè ets molt bona poeta -jo mai dic poetessa-.
Enhorabona, Olga!

Helena Bonals ha dit...

Ja l'he vist, l'exposició. M'ho he llegit tot, menys els poemes d'Ossa Major a la vitrina: llegir poesia dreta em costa, no em concentro. Però he trobat molt bona la teva presentació, el poema de l'estrella de mar potser el penjaré al meu bloc.

He trobat curiós el que diu M. Àngels Anglada, "El mot poetessa té unes connotacions disminuïdes": és perquè s'assembla a mestressa?

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Anem anant, hi ets, només faltaria!