ELS XIQUETS DE L'ORFEÓ VALENCIÀ



28-12-11


*

ELS XIQUETS DE L’ORFEÓ VALENCIÀ

*

L’Orfeó Valencià Navarro Reverter fa 40 anys. ¡Felicitats! Les seccions infantils de l’Orfeó, OVI (en fragment a la foto), han fet sentir les seves veus ara en CD i dins d’un llibre preciós i deliciós que es titula: “CANTOVICÒRUM JUBILO –Cànons i melodies per a cor infantil-“. Certament és una alegria tenir aquest llibre a les mans: partitures, cançons i, per il·lustrador, un dibuixant-pintor excepcional, Manuel Boix. Per l’exemple que poso a la foto podreu veure que els dibuixos tan imaginatius fan somiar jo diria que petits i grans. L’Orfeó Valencià el dirigeix Josep Lluís Valldecabres, compositor ell mateix d’algunes de les cançons i de totes les intenses, alegres, delicades, tendres i ben ritmades melodies.

La feina d’editar una obra així, que parteix d’entusiasmes i esforços particulars coordinats per Ferran Català, hauria de ser recollit per alguna editorial de prestigi per promoure’l entre escoles, famílies, conservatoris i gent bona lectora. M’he sentit honorada de participar amb dos cançons en aquest llibre. Altres poetes també ho han fet, i el conjunt és un regal per als ulls i per a l’oïda. Educar els infants en la música és el millor que podem oferir als nostres fills. Sigui o no el seu ofici el de músic, la seva vida sempre serà més harmoniosa, i el seu món particular serà ric de recursos amb aquest llenguatge universal. ¡Endavant, amics de l’Orfeó Valencià!

*



6 comentaris:

Joan Josep Tamburini ha dit...

Des de els meus anys a Cassà de la Selva no he tornat a dirigir cap coral infantil. Varen ser bons anys, amb els cursets a la Seu Vella de LLeida amb en Virgili...Una abraçada: Joan Josep

M. Roser ha dit...

Aquests nenes i nenes, veig que s'ho prenen molt seriosament...Aquests dies els orfeons treuen les seves millors gales músicals.
Ja veig que deu ser un llibre meravellós i crec que seria una bona idea promocionar-lo a les escoles, però potser les grans editorials pensarien que no és comercial...
Bona nit Olga,
M. Roser

Clidice ha dit...

Acostumar els nens a cantar és una gran cosa. Abans es cantava arreu i a tothora i no sé si pensar que tot passava una mica més bé.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Quantes tecles que toca l'Olga!!!
Escriptora, professora de música i de català, poeta, amant de la natura... i sempre encarant l'existència en pla de qualitat i de futur.
Quanta vitalitat i vida!
Que sigui per molts anys!

Lapsus calami ha dit...

El Navarro Reverter és tota una institució a València. Ha estat bressol de molts músics i sobretot de cantants. La fórmula mil·lenària en la formació del músic comença al cor d'infants, sens dubte. El que dius del llibre és ben cert. Gràcies per donar-li ressò.

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Disculpa, Olga, que no t'isquera el comentari, ja està publicat, i és que pel motiu de la consagració de la primavera havia hagut de posar el moderador de comentaris, fugint d'algú, creu-me, però no de tu, a qui estime com tu ja ho saps.
I buscant on posar-te aquesta disculpa i com que estava escoltant la 9ª simfonia de Bruckner he vist aquest senzill i meravellós article teu, i que parla de la meua ciutat.

Gràcies, Olga, i espere que sàpies comrendre-ho, ja està sense moderació, de tant en tant la primavera o la tardor ens fa fer una fugida cap als inferns.

Vicent