LA CONVERSA DELS ÀNGELS


23/24-12-11


*

LA CONVERSA DELS ÀNGELS

*

Aquests dos àngels conversen sobre la situació política. ¿Què serà del nou infantó que acaba de venir al món? De fet ja sembla que tingui un parell de mesos. Els àngels enraonen com si la Mare de Déu no existís. Es diria que es limiten a fer guàrdia, que és la seva feina. Un dels àngels fa posat emfàtic, deu ser el que en sap més, o el que mana. L’altre, el dels cabells llargs, sembla dòcil i fins i tot resignat. ¿A què?

Si en veritat saben el futur, veuen que al noi no li espera res de bo. Serà un noi de poble amb ofici i més endavant, portat pel seu fanatisme independentista, amb llengua pròpia, fulminarà les autoritats religioses del seu poble, que col·labora amb els invasors romans; i es guanyarà l’odi de les jerarquies, que el portaran a la mort en menys de tres anys. Aquestes coses solen passar quan hi ha algú que, per defensar determinades idees, resulta incòmode: “morta la cuca, mort el verí”, diuen. La mare no sap res, de tot això, i al dibuix ja es nota que és aliena a la conversa dels dos esperits que vetllen.

Sembla que aquesta nit tot és resplendor, neu allà on caigui, tendresa, música celestial: un nadó sempre provoca amor mentre no sigui odiat pels seus pares. Ja hem procurat seguir el que el nadó va dir quan es va fer gran, ja. Però deu haver quallat poc, molt poc: els països dits cristians guerregen, trafiquen amb armes, formen complots, usurpen les riqueses i escanyen els pobles, els dos àngels ja ho sabien. ¿Fa dos mil anys de cristianisme, diuen? No ho sembla, però així i tot, ¡BON NADAL!

*

Portada de la revista Llegiu-me, desembre del 1926. Dibuixant, J. Longoria.


13 comentaris:

Camil.la Pérez Salvà ha dit...

Tot i que no ho sembli... Bon Nadal, Olga.

Pilar ha dit...

Bon Nadal, ple del missatge del que en realitat significa, el qual és prou entenedor per qui el vol escoltar.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Malgrat tot, i potser per això mateix, acotxem el Nen que neix en el nostre cor... Bon Nadal, estimada olga.

Joan Josep Tamburini ha dit...

Es que mai ens hem pres seriosament el Nadal. Fins que no fem cada dia un Nadal, seguirem com si res. Bones Festes i una abraçada: Joan Josep

M. Roser ha dit...

Del cel ha baixat una estrella ha mirat la terra i a esclatat en un plor...què puc fer jo per apaivagar el plor de l'estrella?...

Bon Nadal Olga, que el celebris en companyia dels que estimes i t'estimen.
M. Roser

jaka ha dit...

Bones Festes Olga !!! Petons

GLÒRIA ha dit...

Jo crec que fer un Nadal cada dia restaria importància a l'essència de la festa i actualment ja tinc més associat el Nadal al consum que no pas als vells temps on teníem menys de tot però, sobrats d'innocència, ho portàvem molt bé.
Sigui com sigui, Olga:
Bon Nadal!

Jordi Dorca ha dit...

Bon Nadal, Olga.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Bones festes, Olga i blogaires!

fanal blau ha dit...

Tot i així, un molt bon nadal, Olga!
Una abraçada!

Eumolp ha dit...

Bon Nadal, amb futur o sense.

El porquet ha dit...

Olga, molt i molt bon Nadal! Potser no corren aires massa frescos, potser la boira ens amaga els cims de les muntanyes, però no deixarem de pujar-les, no vull deixar de pujar-les i fer cim i, des d'allà, gaudir del paisatge, gaudir del país i gaudir de la companyia.

Molt bon Nadal!

:*

genetticca ha dit...

Hola.
Mentre els àngels xerraven pot ser també ho feien els diables,tots fent i dient la seva.
Les mares no escolten ,no mes estimen. El patiment d’una mare es equivalent al de un fill.
Bones festes.


http://visceral-genetticca.blogspot.com/