PERSEVERANÇA


*
El diari Avui d’ahir (12.3.10) lloava la perseverança literària. M’afegeixo a aquesta lloança amb una magnífica pintura flamenca en la que Egbert Van Heemskerk (1634-1704) representa a la perfecció l’esperit literari català d’ara mateix celebrant la perseverança en la literatura nevi, plogui, hi hagi incendis o sequera.

La temàtica de Van Heemskerk és de caire rural, i d’això es tracta, perquè els urbanites i els polítics catalans ja ens han fregit massa el cervell amb la pseudo-literatura. Glòria, doncs, als periodistes que ens indiquen els senyals dels temps.
*
*
*

6 comentaris:

Clidice ha dit...

molt adient i molt irònica (sarcàstica potser?) :)

Olga Xirinacs ha dit...

Sí, Clídice, si és que has endevinat i comparat...

Príncep de les milotxes ha dit...

Estimada Olga: ja m'agradaria prendre un café a la teua vora i parlar i parlar en veu alta i somiar, també, la realitat...

Sandra D.Roig ha dit...

Si de perseverar es tractés, molts hi ha que no hi serien.
Una abraçada.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

El sistema democràtic essencialment garantit pels poders legislatiu, executiu i jurídic fa aigua per tots els costats, i ni tan sol la premsa –en teoria el quart poder-, se’n lliura de la ruïna. Resem!

Empar ha dit...

Jo també celebro la perseverança de tants catalans que escriuen i publiquen en webs, en blocs, en revistes i diaris de poca tirada, però on l’essencial i el més pur afany hi és: l’amor per la llengua i la cultura, i res més!