DEMOCRÀCIA


*

No em sorprèn perquè sé com són la majoria dels polítics segons la llei de Murphy o els principis de Peters. Però sí que m’ha fet somriure el titular que apareixia ahir, dia 1 de març, a l’Avui en gran format, proclamat pel director de campanya electoral d’un component destacat del tripartit. Deia: LA PRÒXIMA LEGISLATURA HA DE SER LA DE LA DEMOCRÀCIA.

¿En què ha estat treballant aquesta formació fins ara, doncs?

No he pensat mai que el poble sigui tan burro com el volen els del ruc català i els que s’empesquen titulars com aquest. Però els polítics surten del poble, i a veure si m’ho hauré de creure tot plegat. ¿On ha viscut, aquest partit, que no coneix la democràcia?
*
*
*
Il·lustració de Vintró per al llibre "Memorias de un asno" (1927) de la Comtessa de Segur.

6 comentaris:

Clidice ha dit...

dubto molt que hi haguessin gaire partits que aprovessin l'examen de democràcia. Malauradament.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Els ases, si mantenen una certa discreció i silenci, poden passar desapercebuts, però quan obren la boca per bramar se’ls nota el rucs que són.

Montse ha dit...

als núvols, Olga. Han estat vivint als núvols des de sempre! i els que hi han anat "ingressant" de nou, s'hi trobaven tan bé que també s'hi han quedat (als núvols) amb la qual cosa, els desgraciats que quedem a la terra no entenem res de res!

Mon ha dit...

encara que sembli mentida, hi ha politics que no toquen de peus a terra, viuen a la lluna de Valencia ( amb permis del senyor Camps) o lo que es pitjor els hi falta un bull

Calpurni ha dit...

Democràcia? Quina paraula tan toquejada!

Manel Aljama ha dit...

Voldria ser original però un cop més, opino igual que Clidice. La imatge que has triat és ben eloqüent.