PECADORES


*
El cas de la nena amb síndrome de Down a qui el rector de la seva parròquia va negar la comunió adduint que no li calia perquè no pecava, em recorda un cas encara més frapant.
En una església de Tarragona, durant l’homilia, un capellà va afirmar que sort en tenien aquestes noies discapacitades, i que els pares n’havien d’estar joiosos, perquè així no convidaven a la concupiscència.
Excel·lent valoració de la dona per part de l’Església. Dóna per descomptat que la dona sempre fa pecar (som la famosa ‘esca de pecat’), però si pateix síndrome de Down, almenys no provoca.
L’Església, tan sàvia i docta, no acaba d’entendre que és l’home qui peca mirant la creació de Déu. ¿O és que a la dona no l’ha fet Déu mateix?
A qui el preocupi el tema – a mi no, perquè el tinc superat -, només cal que es pregunti com hauria actuat Jesús en casos semblants.
*
*
*
Collage d'O.X.

1 comentari:

Unknown ha dit...

L'església s'ho hauria de fer mirar. En totes les seves actuacions culpabilitza la dona. És ben trist però alhora significatiu l'exemple que esmentes.
Són uns obcecats obsessos. Monseñor cañizares ja ho va dir clarament: no es pot comparar avortar amb ser pederasta a Irlanda. El primer "pecat" està comès per la dona, el segon per un home... d'església.