DOLENT


*
Respon el conegut director de cinema Jiri Menzel (Praga), quan li pregunten què ha estat difícil per a ell: " Difícil ha estat haver de triar entre el dolent i el pitjor i estar content de poder elegir només el dolent." Immediatament aquesta resposta m'ha fet pensar en la política i, sobretot, quan és temps d'eleccions.
Pel que fa a opinió social, diu Menzel quan és preguntat sobre la virtut que admira en els altres: " L'harmonia, i penso que el món actual la impedeix força; tots som molt cruels i irascibles. Fixeu-vos en la literatura i el teatre que es fan, que es deleixen pel mal. Avui qui té més pes són els perversos."
Sàvies i certes paraules que faríem bé de recordar.
*
*
*
Mà banyes. O.X.

2 comentaris:

Antoni Casals i Pascual ha dit...

Una de les contradiccions entre triar entre el dolent i el pitjor és que, vista la història, encara hem d'estar contents de poder triar (i per molts anys que així sigui!). Encara que nosaltres mateixos no som pas innocents d'haver de fer la tria en aquestes condicions. El gran problema és que cadascú de nosaltres té IDEES (religioses, polítiques, fi9losòfiques), però al final acabem votant PERSONES, amb tot el què això implica.

Olga Xirinacs ha dit...

Antoni, gràcies per les teves reflexions, que enriqueixen el conjunt i ofereixen el contrast.

Olga