PECAT


*

Els estudis del Vaticà són sempre sorprenents i moltes vegades feridors. Segons la llum de Déu que és l’”Osservatore Romano”, resulta que els homes pequen diferent de les dones. Vol dir que no fem els mateixos pecats.

¿I d’on ho treuen? ¡Ah, amics!: del secret de les confessions que fins ara eren secretes. Ara ja valen per fabricar enquestes dubtoses i arribarà que se les vendran per publicitat.

N’he extret moltes conclusions, però per brevetat només en dic una: com que l’Església Catòlica sempre ha considerat les dones de tercera o quarta categoria i, segons a quines èpoques, sense ànima i tot, i ara encara som “esca de pecat” (sic), sense que mai se’ns hagi demanat perdó, cal pensar que les dones pequem poc, o gens, en comparació de la criatura perfecta per antonomàsia: l’home, Vaticà inclòs.

¡A celebrar-ho dones! Avui farem festa grossa les dones de casa.
*
*
*
Estampa antiga. Col·lecció O. X.

3 comentaris:

Cueez ha dit...

Olga,

Doncs jo m'apunto a pecar com les dones. Crec que el tracte que té el catolicisme de cara a les dones hauria de ser suficient per deixar de subvencionar aquesta empresa.

Felicitats pels articles,
Miquel

Israel Clarà (La figa del Papiol) ha dit...

Jo, estimada Olga, us recomanaria que pequéssiu molt, però molt i molt, i que almenys puguéssiu pujar graons dins l'estadística vaticana com "esques del pecat que pequen escament". El cert és que la vida no té massa a veure amb el Vaticà ni els seus integrants. I al món de fora, el real, la dona encara pateix situacions que preocupen als homes que creiem en les persones. Quant més s'allunyi el Vaticà del món millor. Contribuïm al seu aïllament i seguim Jesucrist, encara que sigui humanament parlant, com a model de vida basada en l'amor i el perdó, en el bé. Un petó a tu i a totes les dones que volen ser persones.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Hi havia una època, la del nacionalcatolicisme, que les elits practicaven amb una gran tranquil.litat una doble moral: dona honesta a casa i "querida al piset". No sé perquè però sempre he sentit que aquestes dones encara eren més de segona. Un escàndol.
La meva generació va voler trencar amb això. Però la factura de separacions i divorcis que hem hagut de pagar és molt cara i dolorosa.
Desitgem més sort a les nostres filles i nétes.