EL REC


=================================
EL  REC
   *
18-1-20
    *
Tenir el llibre nou a les mans compensa d’algunes tristeses. Ahir vaig rebre EL REC, acabat d’editar per Cossetània, de llarga experiència editorial. Una alegria. Si recordeu allò de: “Encara escriu, vostè?”, ara puc ensenyar aquest llibre n. 82 i respondre que sí. I compartir aquest goig amb tots els amics lectors i els blogaires que sempre m’heu demostrat tant d’afecte. Encara que, diuen, els blogs vagin de baixa a favor dels telèfons. Jo aquí; més lenta, però aquí.
            Fragment de l’obra que explica els petits paradisos dels llargs estius de nena i noia a Rubí. “Ella pensava que al besavi Joan li anava bé llegir la Bíblia, si és que la llegia, cosa que no sap, però que la Bíblia era a casa seva sí que ho sap. Llegint la Bíblia s’hauria enardit, amb les guerres venjatives i cruels organitzades per Déu per al seu poble. Potser d’això li venien a Joan els afanys guerrillers. ¿De quin bàndol hauria estat Joan?
            “El poble de Déu emprenia matances esgarrifoses, com les de la ciutat de Jericó, una història de sang i d’espionatge que fa posar els pèls de punta. Si el poble escollit feia aquelles matances per posseir les terres de Canaan, després dites Palestina, ¿com podran perdonar mai els palestins aquella destrucció i crueltat per part del poble escollit per Déu? Per això al segle XXI aquella guerra antiga continua.  ¿S’haurien arrenglerat Joan i Josep Palet al costat dels cananeus?”
            Les petites fades continuaven fent la vida a la vora del rec. L’Olga petita n’havia après coses. I així discorre el llibre i les seves etapes, fins la destrucció final.
            “No has de viure al passat”, m’aconsellen. Dono gràcies al meu cervell que em conserva la memòria fins els més petits detalls i em permet recrear o crear nous mons. Us recomano que també ho feu.
            Gràcies per la vostra atenció lectora.
            ==============================


21 comentaris:

espai de contes ha dit...

Enhorabona Olga, felicitats pel nou llibre!
És tan important la memòria, guarda tots els records que hem viscut durant la nostra vida. Quina sort que tinguis bona memòria! Els records d'infantesa, quan et vas fent gran et venen més sovint a la ment, deu ser l'enyorança de la joventut. Segur que el teu llibre és molt interessant i és ple de petites anècdotes.
També és important a vegades, mirar el passat per saber d'on venim i cap a on anem.
Una abraçada!

... i escaig ha dit...

L'enhorabona! Jo encara tinc incrustat al paladar gust i plaer del teu llibre 'Natura'.
Benvingut 'El rec'
.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Certament que compartim el goig. Enhorabona!!!

Salvador Macip ha dit...

Moltes felicitats per un altre llibre que té molt bon aspecte! Ets realment un model a seguir per a tots els que escrivim. Espero tenir prou energia (i lectors) per poder arribar al llibre n.82! No sé felicitar-te en vers, però sí que li desitjo a aquesta nova obra que trobi el públic que és mereix.

M. Roser ha dit...

Caram Olga 82 llibres, tot un rècord...El títol "EL REC" m'ha fet pensar que quan era petita vaig caure en un rec que passava per entremig dels horts i com que portava la bata blanca d'anar a estudi, en vaig sortir de color de xocolata...
Ai les guerres, per desgràcia totes les religions han sigut protagonistes d'algunes, en nom de les seves creences i és una pena, perquè tos dos bàndols i surten perden...
Viure en el passat potser no, però recordar-lo és tot un petit plaer!
Moltes felicitats i bona nit, Olga.

Júlia ha dit...

Felicitats, endavant, una abraçada!

Joan Josep Tamburini ha dit...

Quina alegria! Un altre llibre. Seguir actius és la millor forma de mantenir-se jove quan ens fem grans. Per desgràcia tenim tendència a dejar-nos anar. Si no arriba a les llibreries de Manresa, aniré a comprar-lo a Barcelona. Una abraçada.

xavier pujol ha dit...

La paraula REC ens diu moltes coses.
El rec que duia aigua a les ciutats i pobles.
El rec sanguini que ens cal per tenir bona memòria.
Als aparells (cassetes, videos, DVD's...)"Rec" és l'abreviació per enregistrar.
Ara és també un llibre d'Olga Xirinacs. Enhorabona, amiga.

Carme Rosanas ha dit...

M'agradarà llegir El Rec i els teus estius en un Rubí tan diferent del d'ara mateix... ja trigo...

Helena Bonals ha dit...

Com gosen dir-te que no has de viure al passat? Això és un tòpic, unes paraules buides, convencionals. El passat és la pedra de toc de tot. Tens la immensa sort, com dius, de tenir memòria. Sobretot la memòria involuntària de l'artista, la millor de totes.

Estic ocupada amb Natura, ja li arribarà el torn a aquest! Felicitats!

caboet ha dit...

Enhorabona Olga. Si puges a les terres vallesanes a signar, ens ho fas saber. Una abraçada.

caboet ha dit...

Enhorabona Olga. Si puges a les terres vallesanes a signar, ens ho fas saber. Una abraçada.

Calpurni ha dit...

L'enhorabona, Olga! 82 llibres! A pels 100!

montserratcomasmarti ha dit...

Moltes felicitats Olga pel nou llibre.
Ja diràs si fas la presentació.
I tant que pots donar gràcies al teu cervell de tenir tanta memòria. Així et deleites en temps de la infància que debia ser molt feliç.
Procuraré seguir la teva recomanació.

Teresa Duch ha dit...

Els que pregunten si encara... és que, pobres, encara no saben què és escriure ni què sentim els que escrivim. Moltes felicitats, Olga! Haurem d'esperar la presentació, però jo ja tinc ganes de llegir-lo. Una abraçada!

Galionar ha dit...

Enhorabona, Olga, per aquest nou llibre, i afortunats de nosaltres que gràcies a la teva generositat creativa podrem gaudir-ne! Una abraçada, poeta!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

L'enhorabona, estimada Olga. Llegiré El rec amb tota l'estima i admiració del món. Abraçades càlides

Jacqueline ha dit...

Enhorabona, Olga.
Si fas una presentació al Vallès, fes-nos ho saber. Segur que algú dels Ex-Libris de Sabadell hi anirà!
Una abraçada,
Jacqueline

novesflors ha dit...

Enhorabona. M'alegre molt que continues escrivint, sempre és un plaer llegir-te i la teua escritura és un tresor.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Un llibre rodó. Un dels millors de l'autora.

Unknown ha dit...

Gracias i salut per escriura mam camta llixi la mamá i avia son de montroig del Camp gracias