FRÀGIL SEGURETAT

 FRÀGIL SEGURETAT
      * 
19-12-19
      *
Falten pocs dies per Nadal. Els que hem pujat en famílies de tradició afectiva fem pessebre, arbre i incorporem petites curiositats que els temps porten. Ens agrada sentir l’olor del verd que ens ofereix el bosc per uns dies. Celebració. Representació. Arrelament. Tendresa personal per un infant que no sabem si va néixer rebel o s’hi va tornar.
        

         Immersos en fets polítics greus, sentim empatia pels que sofreixen. Hi ha gent que vol ignorar que Jesús era un rebel desobedient a les autoritats religioses i polítiques. No interessa, perquè la veritat no ha interessat mai. Malgrat el nostre arrelament cristià a Europa, Amèrica i les Rússies. Dic cristians, no pas catòlics.
         
   Va néixer de família humil, però als nostres temples majors la celebració per a l’infant serà de magnificència barroca, així han evolucionat les coses. Avui hem sabut resolucions polítiques importants. Ens afecten, influeixen també en la salut. Contrastos massa evidents, que poden generar tristesa en força casos.
        


    Els psicòlegs recomanen per als fràgils tenir a mà, almenys algun recurs de seguretat. Busco i no el sé trobar. Però veig la safata de les nadales que rebo: algú m’estima, algú pensa en mi almenys un cop l’any. Jo que faig felicitacions a mà, escolto el Bing Crosby de sempre:  “I dreaming of a withe Christmas...”. Ell pensa en la seva infantesa quan escriu les nadales. Jo també, tants anys de fer-ne. Una vida enviant afectes. Rebent-ne. Fràgil, però em fa sentir una mica més segura.
                                              
            


                                                 MOLT BONES FESTES A TOTHOM
                                                                    =======

13 comentaris:

espai de contes ha dit...

Bon vespre Olga.
Ningú gaudeix més del Nadal que els infants. Per ells tot és festa i diversió, és quan et fas gran que el Nadal no sembla tan idíl·lic. Les desigualtats socials es fan més evidents durant aquestes Festes i a Catalunya, la situació dels presos polítics provoca una certa tristor.
Referent a la fragilitat, penso que les persones fràgils tenen molta sensibilitat, sí el món fos ple de gent sensible les coses ens anirien més bé.

Que passis un Bones Festes de Nadal. Una forta abraçada!

Júlia ha dit...

Una època de l'any amb un gruix important de mitologia al damunt i de la qual val més gaudir-ne, amb totes les seves incoherències i servituds. La vida i la llum tornen a iniciar el seu camí a partir d'aquests dies. Una abraçada.

xavier pujol ha dit...

Molt Bon Nadal Olga. Les teves reflexions són balsàmiques. Els teus collages, com sempre tenen un art amable.

Calpurni ha dit...

Bon Nadal i millor any!
(Preciosos els collages).
Salut i poesia!!!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Bon Nadal, estimada amiga! Fràgils som con l'Infant, valentes som com el qui va tenir el coratge de desafiar la injustícia i la tirania. Abraçades!

caboet ha dit...

Molt Bon Nadal i molt bon any. Esperant la presentació del teu llibre (encara no publicat ) a Rubí.
Una abraçada ben gran

Galionar ha dit...

Bon Nadal, estimada poeta. Dies, aquests de contrasts importants, d'experimentar tots els matisos de l'ànim, hores per a tota mena de reflexions. Intentem, però, que el balanç ens surti positiu.
Una gran abraçada!

Joan Josep Tamburini ha dit...

OLga. Estigues ben segura que molts pensem en tú. Que passis unes festes de Nadal molt felices, encara que et vingui el record de les persones que falten. Elles són les primeres que et volen feliç i ho desitgen des de el cel. Una abraçada ben forta: Juanjo

Carme Rosanas ha dit...

Suposo que és per això que hem anat consolidant aquests rituals diversos de felicitació, durant l'any: Nadal, Cap d'any, sants, aniversaris, a vegades Pasqua o fins i tot Sant jordi o la Diada com a festes col·lectives. Per això, que tu expliques tan bé, per trobar companyia i petites seguretats. Doncs podríem dir que la teva safata de felicitacions de Nadal ha acomplert l'objectiu de cadascuna d'elles. Enviar-ne, enviar afectes, com dius, també, també ens fa sentir una mica més segurs en el nostre lloc i en el que ocupem dins de les nostres persones estimades.

Que passis un BOn Nadal, i que el 2020 sigui millor en tot, en salut, en companyia i en felicitat i també col·lectivament sobretot en jutícia i llibertat.

Una abraçada, Olga.

Salvador Macip ha dit...

Bon Nadal i que el 2020 vingui carregat de salut!

M. Roser ha dit...

Olga com cada any arriben aquests dies que ens desitgem bones festes, el què passa que moltes vegades penso que ho fem per obligació i poques les que ho fem perquè realment ho sentim...
I sentim nostàlgia de les persones que durant molts anys hem tingut al costat i ara només hi són en el record, que ens ajuda a suportar tantes compres i tiberis, ja que com molt bé dius tu, el Nen va néixer en una família pobre...
M'han agradat molt els teus collages, sobretot el primer i el penúltim.
Bones Festes amb salut i que no ens manqui la il·lusió.
Bona nit, Olga.

Helena Bonals ha dit...

El meu pare ahir comparava un dels nostres polítics, per la seva capacitat de mobilització, per com el tenen pel seu Bin Laden els espanyols, de tant com l'odien, amb Jesucrist. Em sembla que no cal que digui qui és.

A mi l'únic, l'únic que em fa feliç de debò és tot allò que escric. I per extensió, el que llegeixo, com el que acabo de llegir al teu blog.

Que continuïs fent tan bones entrades el 2020! Bon Nadal!

montserratcomasmarti ha dit...

Olgaaaaaaa, quins collages tant bonics !!!. Desitgem que continuïs amb tanta creativitat durant el 2020.
El que escrius, també preciós.
Una abraçada , també de part del Josep Maria.