DRONERIES

            DRONERIES
            *
            10-2-17
            *
            L’egiptòleg ucraïnès Nikolai Belinsky acaba de publicar part de les seves investigacions sobre uns fets sorprenents. Segons el científic, els antics egipcis ja s’havien servit d’aparells molt semblants als drons actuals. La civilització egípcia hauria desenvolupat uns ginys molt eficaços que mantenien en cambres custodiades.
            Belinsky sosté que moltes de les aparicions angèliques o demoníaques que relata la bíblia en les seves diferents versions i traduccions, van ser causades per aparells sàviament dirigits. Del que he llegit només citaré els casos que es referien als que es van fer servir per atemorir el poble jueu. Cada àngel aparegut a profetes per anunciar males noves, era un artefacte perfeccionat pels científics egipcis, excel·lents maquilladors que així obtenien els efectes desitjats. Només limitant-nos als evangelis ja trobem àngels que anunciaven embarassos, que incitaven a llançar-se per penya-segats, que parlaven des de l’aire durant el bateig de Jesús, que desorientaven Josep amb notícies inquietants i que vigilaven sepulcres buits amb ànim de dispersar els creients.
            Belinsky encara parla d’un acte de venjança anterior a l’escriptura dels evangelis, però la transcripció allargaria massa aquest post.
            Fa poques setmanes han fet entrar drons a la catedral de Tarragona per retratar-la des d’angles inèdits. Aquests artefactes podrien enregistrar segons quines converses nocturnes que tenen lloc al recinte. Vivim temps  molt interessants.
            *
            Esbós de possibles drons egipcis. Reproducció del document de Nikolai Belinsky que il·lustra la seva publicació.

19 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Drons a les catedrals! Quina gran metàfora moderna dels àngels! Els qui van escriure la Bíblia no s'ho haguessin imaginat mai...

Júlia ha dit...

Dels egipcis encara en sabem molt poc.

M'inquieta pensar que els drons van de camí per convertir-se ne assequibles al ciutadà mitjà, com va passar amb els ordinadors personals.

... i escaig ha dit...

quina curiositat, Olga

la història marca les pautes d'uns fets en aparença moderns o futuristes; i no, ben al contrari, sabem des de fa segles què està passant i amb quins mètodes l'ull vigilant vol espantar i confondre a la gent del carrer;

ara en comptes de dir 'don dinero' haurem de dir 'dron dinero'?

xavier pujol ha dit...

Seguint amb el joc de paraules de la Matilde. De joves cantàvem una cançó espiritual negre:
"Quan a l'Egipte era Israel,
Drona'ns llibertat!
Així parlà el Senyor a Moisès:
Drona'ns llibertat!
Vés-hi Moisès, davant el Rei d'Egipte,
digues: Vell faraó, drona'ns la llibertat!"

Gràcies com sempre Olga per la teva llum.

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

El yin i el yang es complementen, tot i que també hi ha un contrari al yin per la dreta i és el yang yin i uns infinits contraris del yin yin, també per la dreta i són els nostres morts, ànimes si vols en infinites dimensions, cada vegada més eteries.
Tot i que bàsicament quan invoque al Cel per exemple per a que es cure un amic lofamiliar sempre hi ha un yang, metge, que complementa la invocació, però dic bàsicament, perquè la realitat és infinita per la matèria, yang i per la immaterial, yin.


Vicent Adsuara i Rollan

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

El yin-yin volia dir.

Galionar ha dit...

Certament, quan aquests ginys estiguin en mans de gairebé tothom, com passa amb els ordinadors personals, potser no ens quedarà ni un bri d'intimitat... De moment gaudeixo dels fantàstics paisatges que poden captar, com l'altre dia per TV3 amb la Vall de Boí coberta de neu, l'església de Sant Climent de Taüll des de sobre i també ben emblanquinada...

M. Roser ha dit...

No sé perquè ens pensem que som tan espavilats que fem gala d'haver inventat mil i un artefactes enginyosos...Però de cop i volta descobrim( i el nostre ego se'n ressent)que potser
no som els primers , que els nostres avantpassats ja en gaudien...Sigui com sigui, si ens permeten observar les coses gairebé com per art de màgia, doncs fantàstic.
Bona nit, Olga.

Joan Josep Tamburini ha dit...

Com totes les coses, poden ser per a bé o per a mal. Segons com s'utiltzin. Lo dels egipsis...que vols que et digui. Amb quina energia funcionaven? una abraçada.

Carme Rosanas ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carme Rosanas ha dit...


Em sembla que la nostra civilització actual i tecnològica té una visió de les cultures antigues molt diferent del que eren. Aquest descobriment dels drons egipcis n'és una mostra. Ens sorprèn i molt (al menys a mi) i al mateix temps em sembla super interessant, si és que és ben real. No puc imaginar com els feien funcionar.

M'agrada la metàfora moderna dels àngels... quin post més interessant, Olga!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Ja veig la novel.la, estimada Olga!

novesflors ha dit...

Els drons actuals m'espanten una mica, al final no tindrem ni un bri d'intimitat.

Fent camí ha dit...

Un post ben interessant. Desperta la curiositat per saber. Què poc coneixem dels antics! Al menys jo.

McAbeu ha dit...

Drons a l'Antic Egipte?. Em sembla que algú ens enreda. Ja és de fiar aquest Nikolai Belinsky?

Elfreelang ha dit...

Si indaguen més ves a saber les connexions que encara podem trobar entre els temps antics i un futur sorprenent tant o més que els drons actuals o els d'Egipte ....mira que si és cert i els extraterrestres ja van ser aquí fa milers d'anys?

Unknown ha dit...

Podria ser. Tantes coses hi ha de l'antiguitat que avui dia no s'entenen. Indubtablement hi han hagut civilitzacions tècnicament i artísticament superdotades però, què en sabem?
Com sempre, estimada Olga, un post molt suggeridor.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Fins i tot quan fem migdiada a sota d'una figuera ben esponerosa tenim el perill de ser observats des de dalt. Bons codrons!

Montse ha dit...

Si non e vero, e ben trovato, que diuen. M'encanta! Ciència ficció real!

També parlaven dels ovnis al Teotihuacan i tot això... a mi em fascina, el tema!

Olga, gràcies per continuar dronant-nos literatura!!!