ENCOMANEU-VOS

ENCOMANEU-VOS
*
30-11-16
*
Últim dia de novembre i del mes de les ànimes. Prou aparicions, prou temor. Ànimes com Barberá, Fidel, i els pobres estavellats a Medellín trobin repòs en pau i no se’ns apareguin, que volem calma. Hi algunes altres ànimes futures, americanes i espanyoles, que ens terroritzen, però no les dic, no fos cas que se m’apareguessin en vida.
            Aquest últim dia de novembre, amb les seves connotacions tardorals, sempre més intenses i madures que en altres èpoques de l’any, és sant Troià, bisbe de Saintes (Sénte/Saintonge), a la Charente maritime. Troià va morir el 532. Se li  atribueixen molts miracles, cal aprofitar-ho.
            La Charente maritime té molts llocs d’interès per visitar: La Rochelle, l’illa de Ré, Oléron, l’illa d’Aix..., a veure si feu un pensament per a l'estiu que ve.
            Esmento el sant d’avui (segons el Calendari del Pagès) perquè quan us entrin els troians a l’ordinador i renegueu amb de cara de basilisc, penseu que hi ha aquest bon Troià, i que segurament és qui aconsella correctament els tècnics d’Internet per adobar les maleses demoníaques. Us hi encomaneu i tot solucionat. Que tingueu bon dia.
            *

            Imatge presa d’Internet

13 comentaris:

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Aquest escrit ens recorda una sortida per França que tu mateixa ens vas aconsellar: cap a la Bretanya i, de pas, una jornada a la Rochelle, a la recerca de rastres templers. Visca sant Troià i morin els troians.

Unknown ha dit...

Li diré una oració perquè la xarxa cada dia és més captiva dels troians.

Carme Rosanas ha dit...

Com la Glòria ens hi encomanarem.

I faré cas de la teva recomanació de la Charente, no la conec, encara.

xavier pujol ha dit...

Veritablement els troians que no són sants fan molt la punyeta als desvalguts ordinadors.
Fas bé de no anomenar aquests polítics, que imaginem.
Últim dia de novembre... no passa res. Demà primer dia de desembre. I com diem a la família: "nâ fent"
Olga, molta salut! I de la bona, com dius tu.

Fent camí ha dit...

A mi que no se m'aparega ningú! Quina por. Encara que crec que fan més por els vius que els morts.

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Gràcies, Olga, potser, i així ho vull creure, que els noms marquen als individus, espere que mai no ens entre un troià a l'ordinador, i si ens entra que Sant Troià ens el traga, als mòbils, no sé perquè, algú que m'ho explique per favor, no entren tants.

Vicent

... i escaig ha dit...

és curiós aquest sant troià, deu anar força de bòlit i enfeinat, perquè els troians no tenen cames, algú els fa entrar en els ordinadors aliens, a foradar-ho tot

en fi, desembre, ja, acabant l'any i feines
val més que pensem en l'estiu i altres espais de mar

salut, Olga, això sempre!
;)

Montse ha dit...

La Rochelle és una meravella! Hi vam anar a acomiadar els navegants de la "Mini Transat", fa uns quants anys i hi havia un ambient taaaaaaan bonic! Els francesos estimen la navegació i no la consideren un luxe. I és que hi ha gent que naveguem perquè estimem el mar i l'aigua... però ara m'estendria massa.

Jo tampoc no vull que viguin, segons quines ànimes. N'hi ha d'altres, que m'agrada que em visitin, de tant en tant, en somnis. I ho fan!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Doncs m'encomanaré a aquest sant Troià benèfic, que m'empari de les malvestats de la informàtica quan se'n gira d'esquena. Bon desembre, estimada!

Joan Josep Tamburini ha dit...

Jo vaig estar a Sain Genis de Saintogne, on els germans tenim una escola agrícola, lestiu avans d'anar a l'Àfrica practicant el francés. Per cert, feien un formatge exel·lent.

Alfonso Robles Motos ha dit...

S'ha acabat novembre, que sempre ha tingut una imatge trista, també crec per les ganes que passés aviat perquè arribés desembre que era el mes festiu. En el camp amb sort estava tot sembrat, amb els freds no calia sortir al camp tant i els animals, amb la neu, la majoria dels dies estava tancat. Tot propiciava que a les zones rurals desembre fos un mes gairebé festiu sencer, però festiu de veritat sense l'aire consumista que ara ens envaeix, festa d'ajuntar-se la gent, de convidar els altres ..., de compartir.
Bon cap d'any Olga

Helena Bonals ha dit...

Em fa gràcia aquest nom. Em recorda Helena de Troia, encara que no hi tingui res a veure!

Galionar ha dit...

No, si ja feia ben fet la meva companya de quan aprenia informàtica, que agafava el ratolí amb un mocador de paper perquè va sentir a dir que la informàtica portava molts virus... :-))