QÜESTIONS QUE PLANTEJA EL CONCEPTE DE REENCARNACIÓ - 3

QÜESTIONS QUE PLANTEJA EL CONCEPTE DE REENCARNACIÓ - 3
*
16-10-16
*
13 – Alguns dissidents creuen que a cada reencarnació es forma el cervell de nou i en           blanc. Ignoren la ciència acumulada que aporta l’ànima, formant un tot amb el cervell i transmetent-se de generació en generació.
14 – Una ànima reencarnada i amb memòria conté una paradoxa que pot resultar molesta i dolorosa i tot: l’ànima, no subjecta al temps per la seva pròpia naturalesa, es troba sotmesa a canvis temporals per culpa del cos a què ha estat destinada.
* 15 – El reencarnat amb memòria és un castigat sense culpa.
16 -  ¿Hi ha les ànimes justes per anar substituint els morts?
 17 – ¿Existeixen les ànimes comptades o se’n creen de noves segons les necessitats?
18 - ¿Els àngels tenen ànima? ¿Els àngels tenen cervell? ¿Són intel·ligents?
* 19 – Per a l’estudiós, dos reencarnats bessons serien una de les formes perverses de què disposa la naturalesa per castigar dues criatures per sempre.
* 20 – La natura, amb la seva abundor, destina els uns a la misèria inIcial i els altres al benestar des del començament.

21 - ¿Se suposa que una intel·ligència d’abast superior actua de manera arbitrària? Molts pensadors diuen que sí.

***
Continuarà.
Collage d'OX

8 comentaris:

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Qüestions per pensar a fons, cosa que no fem com caldria, em sembla. Estem massa distrets.
Tu no, però. Tu estàs atenta.

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Em sembla que estàs fent com va fer Sòcrates, o millor Plató, al seu Fedó, i pot semblar a un despistat que són temes sense importància, si més no, científica, però res més lluny d'això, jo pense que tot té ànima, des del bolígraf amb què escrivim aquest article fins al nostre pare, germà o amic.
I el nostre jo, com que no es nostre, està habitat constantment d'ànimes de tots els colors, que són les que ens fan guerrejar, estimar, parlar, jugar, etcètera.
Ara, cal que tu reescrigues la teoria de les ànimes, cal que cada escriptor la reescriga, no, no ha de veure's com una veritat "Una" sinó com una veritat trina o si vols quàdruple, o variada.

Vicent

... i escaig ha dit...

bones preguntes, ve de gust pensar les possibles respostes; totes aquestes qüestions llegirem a la teva novel·la? amb l'afinada clarividència que et caracteritza...


vaig posar els bessons Kanavagh en dansa a 'Rojo Flamingo', perquè em fa sempre riure molt quan apareix algú amb la pretensió de ser original i, per això mateix, únic, i ja no direm re si també el millor; originals ho som tots, només ens cal anar al nostre jo;

per pensar, sí
petons, ;)

McAbeu ha dit...

Amb això de "les ànimes comptades" (talment com les faves) ja veig que, com apuntava l'altre dia, parlem de temes diferents malgrat referir-nos-hi amb el mateix nom. Pel que fa a mi, doncs, ho deixo aquí però no sense abans dir-te que, i en això si que estic d'acord amb els altres comentaristes, certament són preguntes que fan pensar malgrat continuï opinant que no tenen resposta possible més enllà de les creences de cadascú.

Oliva ha dit...

SI FOS VERITAT...TINC UN VEI,QUE DIU QUE ES "MEDIUM",I LES SEVES OPINIONS A VEGADES M'HAN ESGLAIAT. QUAN S'ANS VA MORIR UN GOS,MOLT VELLET 16 ANYS,HO VA FER EN SILENCI,EL TROBAREM MORT UN MATI EN EL SEU RECO.UNS DIES MES TARD,DINAN TOTE LA FAMILIA JUNTA,UNS LLADRUCS CURTS I CONEGUTS ENS VAN ARRIBAR CLARAMENT...EL SOBRESALT FOU TREMENDO,SORTIREM TOTS A EL JARDI,RES DE RES.PERCEPCIO COLECTIVA?,JO VAIG VOLER PENSAR QUE HAVIA TORNAT UNS INSTANS PER DIRNOS SIAU AMICS.

xavier pujol ha dit...

He llegit atentament els enunciats que fas. També les preguntes que qüestiones. No sé què respondre. Em limito a tornar a fer la mateixa pregunta, com si fos un eco.
N'afegeixo una.
Al principi de la creació (o formació, o com se n'hagi de dir) del nostre planeta hi havia pocs humans. Si les ànimes corresponen a tants caps tants barrets, ara que som 1.000 vegades o un milió de vegades més d'humans, vol dir que (com apuntes en alguna de les teves preguntes) s'han anat creant ànimes noves? I si algun dia la població mundial minva, on aniran les ànimes que sobren?

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Acabo de consultar-li a la senyora Encarna si sap alguna cosa de la reencarnació i m'ha dit que no coneix ningú amb aquest nom. I li he recomanat que s'afegeixi al club dels ignorants que presideixo.

Unknown ha dit...

La idea de la reencarnació és atractiva però no sóc capaç de respondre cap de les preguntes que planteges.

Passa allò que dius, de cop i volta, "això ho he vist" , "aquí hi he estat" i son coses i llocs que, conscientment no recordes de res. Venen d'una altra vida? És el cèlebre "déjà vu"?