MERAVELLA

MERAVELLA
*
24-4-16
*
Molts infants es van aplegar la tarda del dia 22 al teatre de l’escola Torreforta per oferir un espectacle massiu ple de tendresa: van cantar i recitar els petits poemes d’Olga Xirinacs, majorment del llibre “Marina / Cavall de mar”. Des d’aquí vull agrair l’esforçat i meritori treball de mestres i bibliotecaris que van preparar l’espectacle. I dels serveis d’Ensenyament i grups de reforç que hi van ajudar.
            Ho faig perquè educar els petits és cosa de molta vocació i paciència, i els mestres i bibliotecaris–tots en general- mereixen el nostre agraïment. No ho poso per exhibir el meu nom, perquè molts amics ja saben que no m’agrada parlar de mèrits propis en aquestes pàgines. Però penso que això calia dir-ho.
            Als nostres centres dels barris industrials de Ponent: Escoles Bonavista, Ponent, Campclar, Torreforta, Els Àngels, La Salle Torreforta, Riuclar, La Floresta, Joan XXIII, Mediterrani, moltíssimes gràcies i tot el meu afecte per la vostra estimació tan ben demostrada.
            El plafó amb el meu retrat, és fet amb 1.500 folis tots escrits, enganxats i treballats per fer la figura. El petits que van vestits de blau cantaven el poema “L’estrella de mar”.  Hi va haver moltes més actuacions: una meravella.
            Llarga vida i prosperitat a les escoles.
            *
            Fotografia de Remei Venrell

18 comentaris:

Calpurni ha dit...

Tens raó, Olga, hi ha molta feina darrere del treball amb xiquets que no es veu. Afortunadament, hi és. Homenatges com aquest en fan falta. Salut i poesia!

Joan Josep Tamburini ha dit...

Realment t'ho mereixes. I, malgrat tot el que diguin alguns, tenim uns grans mestres i unes escoles en les que es treballa molt bé. Una abraçada.

novesflors ha dit...

Gran treball digne de menció i de reconeixement, sens dubte.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Educar la mainada, una feina tan sàvia com pacient. No sé si es veu prou recompensada. Però el cert és que tots tenim algun mestre o mestra al cap quan parlem de l'escola.
Felicitats, Olga.

sa lluna ha dit...

Els menuts segur que agrairan aquest esforç.
Felicitats a tots els mestres i a tu.
Aferradetes!

Galionar ha dit...

Havia de ser tremendament emotiu per a tu; Olga. Et mereixes aquest homenatge de la quitxalla i molts més. Certament, hi ha mestres i escoles que estan fent un bon treball, potser no del tot reconegut.
(I com dimonis s'ho devien fer, per construir la teva imatge amb els 1500 folis!)
Una abraçada!

Helena Bonals ha dit...

A mi m'hauria agradat que m'haguessin introduït a la poesia d'aquesta manera. Vaig haver-la de descobrir força més gran. Sí que és una meravella! El poema de "L'estrella del mar" el conec, el van fer constar a l'exposició del Palau Robert de dones poetes.

Júlia ha dit...

Oh, que bonic i emotiu!

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Llarga vida i prosperitat a tu, Olga, quan alguna cosa es fa amb el cor sol eixir bé.

La vida et reconforta amb els reconeixements, ànim!

Vicent

M. Roser ha dit...

Un treball preciós Olga i molt merescut, segur que estàs més contenta que un gínjol...Aquest llibre, des que el vaig descobrir, el treballava a l'escola...Hi ha uns poemes encisadors com aquest:

"L'estrella es mirava
a l'aigua del mar,
onades de plata
la feien ballar.
Un vespre va caure
i al fons se'n va anar,
perquè la cridava
l'estrella de mar".

Bona tarda Olga.

Carme Rosanas ha dit...

Me n'alegro molt d'aquest reconeixement. Les representacions dels infants sempre emocionen molt. I fan molta il·lusió.

Citant els poemes m'has recordat que el meu fill quan era petit al parvulari ja els feien recitar:

La Marina juga al sol
amb la closca d'un cargol;
s'ha volgut tombar d'esquena
i troba un cranc a l'arena.
El cranc és petit,
li puja pel dit,
la passa pel nas,
li baixa pel braç,
el cranc s'ha espantat
i ja s'ha amagat.

Són uns poemes per infants preciosos i dels que els mestres en treuen molt de partit muntant grans petits espectacles.


Enhorabona, l'estimació dels nens és una joia. I col·laborar així a que s'estimin la poesia un mèrit digne del nostre agraïment.

xavier pujol ha dit...

El nom d'Olga Xirinacs, en aquest cas va lligat a la poesia i a l'educació. És un bon regal que has fet a les escoles, i els infants et corresponen.
Felicitats per aquesta meravella, Olga.

Alfonso Robles Motos ha dit...

Felicitats Olga per aquest homenatge i, pot ser molt bonic veure a uns nens, amb la seva senzillesa i la seva espontaneïtat, recitar poemes d'un.
Com a mestre vull reivindicar el gran treball que es fa a les escoles, en molts casos, sobre la poesia i la lectura en general i que moltes vegades roman ocult.

Unknown ha dit...

Olga,
Ja pertanys, com a mínim, a la gent del teu país i, com a màxim, a tot l'univers beneït de poetes.
Enhorabona en aquesta primavera tan olguiana.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Ja ho has dit: Meravellós!

Teresa Duch ha dit...

Treballar perquè els més petits agafin l'hàbit de la lectura és feina difícil però de gran rendiment. Si llegeixen i entenen el que llegeixen, podran amb la llengua i amb les matemàtiques però també podran entendre el món. Si a més llegeixen poesia, ja és un plus afegit. I si és la poesia d'una autora local que ells poden veure i tocar i deixar-la explicar, segur que mai més no perdran l'hàbit. Felicitats, Olga, per tot aquest any de celebració! Estic ansiosa per "la crisi dels vuitanta". El títol té un agut punt d'humor.

Anna Tp ha dit...

Estimada Olga:


Per mi cada poema és un estel, cada poeta una galàxia per descobrir i on viatjar i on un es pot perdre sense por, i la poesia un univers.
També m´hauria agradat tenir un mestre que m´ajudés a descobrir la poesia de petita, sóc una enamorada de Deaths Poets Society, el Clubs del Poetes Morts.M´en alegro per els nens que tenen mestres així al costat.
Em sento molt agraïda per l´Estel que ens vas regalar el dia 21 de març, i per haver descobert un galàxia, tant propera com tu, que vas fer un esforç tant gran el dia 21 per donar-nos llum a tots.

Així doncs una abraçada radiant
Anna

Cornèlia Abril ha dit...

Enhorabona, per la part que et pertoca! Devia ser una festa ben lluïda.
D'això en podríem dir ensenyar a aprendre? Aprendre des del respecte, l'admiració, el reconeixement? Un vitalici.

Petons, de part de totes les cornèlies.