RADIANT, JOVE, EMPRENEDOR DASIO


RADIANT, JOVE, EMPRENEDOR DASIO
*
11-1-15
*
Dasio Castro ha vingut a casa un dissabte radiant com ell mateix. 23 anys, de Tarragona, ànima de la tot just estrenada ORQUESTA DE CAMBRA DE TARRAGONA, amb 22 músics. Violí solista amb una mestria que va admirar tots els assistents al concert de presentació.
          Quan em va anunciar la seva visita vaig témer per un moment que la conversa llanguís per falta de motivacions, diferències d’edat, etc. Anava ben equivocada. L’energia de Dasio (nom que prové de la llunyana Dàcia romana-romanesa) és contagiosa. Projectes, realitats, afinitats –he escrit molt sobre música-, entusiasmes, interessos, tot va afluir i convergir fins que es va fer hora de dinar. Vam voltar tota la casa que a ell li va agradar tant, i vaig haver de mostrar els meus tangos antics sobre la taula de la cuina perquè ja no hi havia més espai. Tangos del també tarragoní Josep Sentís, editats per Francis Salabert, de París, i que el meu pare havia anat comprant perquè eren amics de família. Sempre la música a casa.
          El lúcid Dasio té un cervell brillant i ben organitzat: el seu projecte reeixirà, no cal dir-ho, però ell, a més, s’interessa pel seu voltant, la seva ciutat, la posició de la ciutat pel que fa a qualitat i irradiació musical, i la història dels que l’han precedit treballant per la música. Avui no diré res del caràcter de la nostra ciutat. El vaig aconsellar per traspassar fronteres, que des del sud costa molt que els del nord es dignin escoltar-te. No vull posar núvol ni boira a la llum de l’esplèndida realitat de l’OCTa.
          *
Foto d'OX
 Programa del concert de presentació.

12 comentaris:

Montse ha dit...

23 anys de saviesa!
No hi posem ombres, avui, que tot reflexteix llum! Gràcies, com sempre, per compartir amb nosaltres!

Eduard ha dit...

No hi posem núvols. Les músiques de proximitat, em sembla, són i han de ser part essencial d'un projecte de societat més rica, d'unes institucions més properes, d'una democràcia més plena, d'una cultura més profunda i extensa. Cada pedreta aportada en farà una part de cada nou graó.

Relatus ha dit...

Jove i apassionat, segur que li anirà bé.

novesflors ha dit...

FA goig deveure una persona tan jove, amb tantes il·lusions, tants projectes, tant camí per recórrer.

M. Roser ha dit...

Nois com aquest i d'altres emprenedors, són la prova que en aquest país, tenim un jovent molt maco, que en aquest cas, es fa sentir amb la música...
Ai Olga, la diferència d'edat no té importància, quan les dues persones tenen sensibilitats semblants! Felicitats al Dasio.
Que tinguis una bona setmana, Olga.

Helena Bonals ha dit...

Jo a la seva edat era molt lluny d'on sóc ara. Em fa enveja.

xavier pujol ha dit...

Es demostra que l'art no creu en les fronteres de l'edat.
El Dasio té bones amistats a Tarragona.

Calpurni ha dit...

Joves com aquest són els que necessita aquesta societat tan poc preocupada per la cultura!
Salut i poesia!

Josep Gironès Descarrega ha dit...

En els temps que corren fa goig trobar persones amb il·lusió, expertes amb el que fan i amb ganes de transmetre-ho.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

En els joves entusiastes trobem la continuació de la vida i les seves meravelles!

Jordi Dorca ha dit...

Bona tempura.
Que es fa escoltar.

Unknown ha dit...

I un somriure franc i bell.
Que soni el violí!