MORTS PER DECRET


MORTS PER DECRET
*
2-11-14
*
“Si la vida humana és governada per éssers superiors, en gran mesura el poder de les intel·ligències malignes sobrepassa el de les bones. L’intel·lecte de la bondat no ha aconseguit mai crear amb anterioritat un paradís com el que ell sembla que habiti, un cel remot i al que no faltaria res excepte una posició de poder per a convertir en cel fins i tot aquesta Terra estúpida i miserable. (...) Món de coses començades i no acabades, de promeses no realitzades i de provatures frustrades; un món que només té per regla i objecte la successió perpètua de fruits, dels quals gairebé cap no és destinat a madurar i, si madura, és només per durar un dia.” (John Stuart Mill, 1806-1873. Entrada del 14 de febrer del seu dietari de 1854.)
*
Mòmies inques (National Geographic). 2 Postals collages d’OX

8 comentaris:

xavier pujol ha dit...

La mòmia del collage del rellotge sembla molt presumida. Els gats ho saben.

Relatus ha dit...

No podem evitar sentir que la vida passa massa ràpid.

Eduard ha dit...

Un déu omnipotent d'àmbit restringit! La Terra seria la cura d'humilitat d'un déu demiürg que és incapaç de reproduir en la nostra petita escala la perfecció del seu món etern. O és que només construint la finitud, la imperfecció -i el mal, si Stuart Mill ho desitja- pot gaudir del seu món infinitament bo.

M. Roser ha dit...

Aquesta flor del gerro ja està una mica pansida, convé canviar-la!
I les mòmies sembla que tenen molt bona salut...
Petonets, Olga.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Stuart Mill, el filòsof lúcid que va escriure a favor dels drets de les dones...

Lola ha dit...

La vida i la mort sempre ha estat un misteri. Què més voldria jo saber què hi ha més enllà o si tornem a reencarnar fins a arribar a la perfecció i poder gaudir d'un cel infinit i meravellós ? Misteri !

Helena Bonals ha dit...

Ens reproduïm en va, doncs.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Doncs ja crec que és la bondat, la que mou el món.