POBLE FESTIU

POBLE FESTIU
*
2-6-14
*
Des que a mig matí han posat la bandera al Balcó, un munt de gent s’hi ha retratat, turistes, locals i fins i tot policies, aquests només prenent nota. Sembla un dia festiu i el sol i la calor, ara encara, mantenen la gent amb una mena de petita eufòria blava i acolorida.
            A les notícies que arriben dels carrers de tot arreu es pot veure la multitud congregada de totes edats, sorpresa encomanadissa de resultats que, vist el que veig, llegit i escoltat el que es diu, la gent interpreta com a esperançadors.
            Aquest any havia de portar novetats, vaig escriure que no sabia quines. És clar que el 25-m ha somogut alguna cosa en la pètria península immobilista. La gent, el poble, ha reaccionat amb aclamacions pacífiques i expectants. Sembla que fins i tot el camí es faci lleuger. I tant, que hem de poder.
            *
            Foto de Vicenç Roca

           

9 comentaris:

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Anava a comentar-li àmpliament els resultats de les eleccions però em limitaré, donat el resultat a França i a tot Europa dels partits feixistes, em limitaré a crear bons desitjos, si pot ser, per a tothom, amb la llibertat i la tolerància de saber que mentre estiga present la paraula tot hi rutllarà.
Farà uns cinc mesos que em vaig llegir "La pesta" de Camus, ja no sé res, només dubte, de tot.

Vicent

xavier pujol ha dit...

Aquest mateix vespre mentre milers de republicans érem a la Plaça Catalunya de Barcelona una cigonya (és estrany veure'en a Barcelona) ha creuat el cel de la plaça. Què devia portar al seu farcell?
Probablement la República que reclama el balcó de Tarragona i de molts altres pobles i ciutats.

Fita

Anònim ha dit...

Després de tants anys ves a saber on té la gent la bandera de la república guardada. Típica caixa del fons de les golfes...

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Els estats naixents, sigui de la mena que siguin, són alegres, lluminosos i encomanadissos.
Catalunya té un projecte que s'està gestant...

M. Roser ha dit...

Les dues banderes fan patxoca, però hi trobo a faltar l'estelada...
Petonets, Olga.

Relatus ha dit...

No crec que tinguem el camí lleuger però podem aconseguir-ho. I tant!

Helena Bonals ha dit...

La insostenible lleugeresa del ser...

Montse ha dit...

República catalana, sona bé. República espanyola, fa una miqueta de "iuiu", per no dir que fa molta por...

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Les persones que viuen molt a gust amb l'actual sistema faran tot el possible per evitar que res ni canviï; amb tot, si som més ciutadans que súbdits hem de lluitar pel que considerem millor.