MÉS SANG


MÉS SANG

*

9-3-13

*

Afeccionats com som a la sang i als vampirs, aquests dies propers a Setmana Santa encara en sentim a parlar més: congregacions de la Sang, de la Puríssima Sang, la sang del Corder, el vi consagrat que es torna sang, la sang que el Fill de Déu vessa per nosaltres, la sang aquella dels tambors, i cadascú en podria posar un exemple.

            Donar sang és una activitat del tot lloable i necessària: es dóna la vida pels germans, en aquest cas un bocí de vida que en salvarà d’altres. Per això quan llegeixo al Diari (8-3-13): “Los Mossos protestan donando sangre” m’alegro d’aquesta generositat i felicito de tot cor la iniciativa. La Comissaria dels Mossos de Camp Clar de Tarragona van unir familiars, amics i personal del centre amb aquest lema: “Donemos sangre antes de que el Govern nos la saque”(sic).

            Com que Govern l’escriuen en català, penso que refereix al de Catalunya. D’acord. Però, ¿ens quedem a mig camí, contemplant el dit que assenyala la Lluna o anem a la causa primera de la xuclada de sang i als vampirs manaies que viuen al centre just i radial de la península?

*
          Vampirets nadons. 

7 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

Genial aquesta comparació, Olga!

Relatus ha dit...

Molt millor aquesta iniciativa dels mossos que no pas quan parlaven en castellà per protestar! Sembla que van posant seny.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Crec que en les pancanrtes, en les declaracions de protesta, etc., etc.,
s'hauria de ser honest i, com dius, assenyalar el culpable últim, que tothom sap qui és: el gobierno de España amb els acòlits que té a Catalunya, a banda i banda, però, de l'arc parlamentari.

Joan Josep Tamburini ha dit...

I la del PP demanant escortes de la policia nacional en lloc dels Mossos...Els hi falta a tots un bull. Una abraçada: Joan Josep

M. Roser ha dit...

Suposo que alguns estan tan protegits als seus caus, que és difícil accedir-hi, a no ser que s'utilitzin fures,com abans...
Em sembla una bona manera de protestar, la dels mossos, com a mínim algú en surt directament beneficiat.
Bona nit, Olga.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Sempre resulta més fàcil dirigir les queixes contra el Govern de casa, que no contra el Gobierno Central, i més ara, quan hi ha tota una tropa escampada a la recerca d'indicis delectius d'uns que ajudin a tapar les autèntiques malifetes d'altres.

Eduard ha dit...

Sí, Olga, estic totalment d'acord. No es pot carregar les tintes contra el Govern -que, en efecte, dit en català ja sabem quin és- com ho estan fent sindicats i molta part de l'esuqerra política, sense assenyalar també més amunt -o cap al centre, vaja-. Fer-ho sense matisos, sobretot, implica un veritable frau i una penalització als que tenen una responsabilitat molt però molt inferior en termes pressupostaris. Crec que, afortunadament, la majoria de la societat catalana ja ho ha entès... per fi! (ha costat dècades de pedagogia interna... que l'externa ha estat i és inútil).