SOM I SEREM...


SOM I SEREM...

*

2-12-12

*

SOM I SEREM... ELS MÉS GENEROSOS.

Malgrat tota la carcúndia i la mala bava dels mitjans de comunicació i de la majoria dels pobles que envolten Catalunya. Malgrat l’escanyament econòmic que ens ha caigut damunt com una de les plagues d’Egipte enviades per uns déus venjatius contra les criatures. Malgrat saber que les màximes autoritats civils i religioses tenen les riqueses ben assegurades i el ronyó ben cobert (i no faig demagògia, sinó que dic veritat). Malgrat tot això, les grans caixes on el Banc d’Aliments recollia aquests dies l’aportació solidària per donar menjar a qui té gana, han superat en molt de material les previsions que es van fer.

            El poble català és generós i ho demostra, per això se’ns té enveja i se’ns voldria esborrar del mapa un cop vampiritzats. Aquest Nadal també recordarem Salvat Papasseit, i voldrem que tothom es mengi el pollastre, encara que sigui tan pobre com ell deia que era, i no és veritat, Joan Salvat, que oblidem els pobres. No ho tornis a dir, perquè llavors tu sí que faries demagògia.

*

Collage postal d’OX

 

 

10 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

:) A l'època de Joan Salvat, no devien fer El gran recapte d'aliments! :)

És cert som generosos i ho demostrem un munt de vegades.

M. Roser ha dit...

Tens raó Olga no és veritat que oblidem els pobres, ahir va quedara ben palès...
Som i serem gent solidària i això es tornarà a demostrar am la marató, a molts llocs ja estant fent actes per coll·laborar...
Petonets.

El porquet ha dit...

És fantàstic veure la resposta del poble amb aquestes mostres de solidaritat. És penós i molt, molt trist, veure la manca de respostes similars per part dels "nostres" governs.

Clidice ha dit...

que no deixem mai de ser

Salvador Macip ha dit...

I d'aquí poc la Marató. En temps de crisi com aquests és quan més costa i quan més necessari és ser solidari, i els catalans sempre que podem demostrem la nostra generositat.

miquel ha dit...

No oblidem els pobres... i tant pobres que ens faran. Ja començo a estar-ne tip

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Els catalans som fets d'una altra pasta, per bé que hi han excepcions negatives.

Helena Bonals ha dit...

Els pobres necessiten més un aixopluc, una casa, que no pas menjar, però ja és alguna cosa, suposo.

novesflors ha dit...

Està bé l'ajut material i solidari a qui ho necessite, molt bé, però també és pobre qui està necessitat d'altres coses, per exemple qui se sent sol i li pesa, aquesta solitud, i això és més difícil de solucionar.

Manel Aljama ha dit...

No deixem mai!
"Qui perd els orígens perd la identitat"