ELS DINERS DELS BISBES


ELS DINERS DELS BISBES

*

14-9-12

*

Aquest estiu hem descobert el canal 13 tv aprofitant els moments de publicitat d’altres canals. És migdia i dinem aviat però el mos se’ns queda encallat a la gola quan veiem la verinosa Gotzone Mora que participa en una tertúlia dirigida per la pastosa Curri Valenzuela. Caram. En aquell moment, Curri, revestida del tots els atributs nacionals, ella Espanya tota i sencera, diu a poc a poc amb sorna: “nosotros, nosotros les tenemos que dar a ellos (els catalans) el dinero... “. Caram, caram. Aquest “nosotros” sintetitza un compacte format per poble, govern i bisbes espanyols, que ella tota sola representa. Llavors Gotzone es desferma en improperis contra Euskadi i Catalunya, alegrant-se de la supressió de llocs de treball a la tv valenciana, “si a esos no se les entiende nada... “ Aquesta dona ja sabem que la fan fora de les nostres universitats i no sé si d’algunes altres, perquè és metzinosa.

      El migdia del 12, Curri i els seus comenten la crema d’una bandera espanyola a la manifestació de Barcelona. És l’únic que en saben i mostren. Llavors la llengua viperina diu, també a poc a poc: “ les tendremos que mandar los tanques a la calle...” Llavors ella tota sola també representa l’exèrcit. Algú li respon que “vale más dialogar”. Però ja s’ha dit allò que es pensa. Ja s’ha amenaçat.

      M’informo i llegeixo que l’emissora és dels bisbes. En diuen aixi, “la emisora de los obispos”, que posseeixen un 51 % de l’accionariat més el que tenen a la Cope. La defineixen com una “televisión católica que apuesta por los contenidos familiares”. Vol ser d’abast ‘nacional’ i, afegeix, “huirá de la crispación política”(sic).  Tres carams.

      Provoquen i paguen aquesta crispació política. És la línia que uneix  Conferencia Episcopal Española-Opus-Vaticà. La línia ja s’ha polit la Conferència Episcopal Tarraconense, la Franja de Ponent i tots els clergues de pensa catalana. Un comentarista els retreu a la web: “vaya, Rouco, mira que gastarte 400 millones, eso es anticristiano...”. I antitot. Hi ha mines antipersona. Aquestes són, a més, antiesperit.

*

Collage d’OX

13 comentaris:

Joan Josep Tamburini ha dit...

SEnse comentaris. Ja saps el que penso. ¡El que ens costarà als cristians de a peu acabar amb aquesta gent. Però ells s'estan costruint pas a pas la seva devallada. Una abraçada: Joan josep

M. Roser ha dit...

Hi ha persones que si es mosseguessin, s'enverinarien...A més diuen que no ofèn qui vol sinó qui pot...

miquel ha dit...

Aquesta nit, també mentre passava pels canls mentre feien publicitat al meu, m'he aturat en una tertúlia infecta d'aquest lloc que esmentes. Jo, que sóc de natural pacífic, he pensat a agafar la falç abans que ells em seguin amb la dalla, perquè ja no es tracta d'ofenses sinó d'una campanya prebèl·lica.

Júlia ha dit...

Hi ha coses en aquests canals que si no les veiessis no te les creuries, la veritat és que els evito tant com puc però de vegades potser va bé veure que es cou per les cavernes.

Clidice ha dit...

sé el que hi passa pels que caieu en la temptació germanes i germans ^^ si ho mirés potser aniria amb en miquel a gastar la falç ... ves que no hi hagi la del padrí a les golfes ...

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Per una bona sanitat mental és aconsellable no mirar ni escoltar segons quines emissores ni determinats polítics que disposen de discursos que no ofereixen altra cosa que neguit.
Ha arribat el moment d’anar a la nostra, amb criteri i determinació, perquè, com deia el poeta: Si estirem tots ella caurà.

Helena Bonals ha dit...

Fa tanta il·lusió tot plegat, que aquestes paraules no me l'acaben.

Galionar ha dit...

Més val parar el televisor, Olga, abans no ens agafi un atac de feridura...

Jordi Dorca ha dit...

Jo diria que estan a punt d'esclatar, a causa de les seves pròpies bombes, les antitot.

Lapsus calami ha dit...

Tot plegat és d'un cinisme i una obscenitat indescriptibles.

Júlia ha dit...

L'església també té pàtries i matisos,malgrat les 'jerarquies', una cosa és Ràdio Estel,per exemple, molt digna i per la qual t'he escoltat recitar fa una estona uns preciosos poemes sobre el mar, m'ha encantat sentir-los recitats per tu, una abraçada.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Com tota realitat, el verí pot matar, però també subnistra susbstàncies que fa el cos resistent!

Manel Aljama ha dit...

Sense comentaris. No cal fer-los més publicitat. Ja fa temps que sabem com pensen.