MARINA I ELS ÀNGELS







*

Resulta bonic aquest enunciat. Però més bonic era l’espectacle que m’esperava, ahir dia 1 de juny, al CEIP Mare de Déu dels Àngels (La Granja, Tarragona). Així que hi he entrat, m’ha semblat que em submergia al meu llibre de poemes “Marina/Cavall de mar”. Els petits alumnes havien decorat el vestíbul amb pintures de mar, on jugaven pops, meduses, crancs petxines i peixos diversos fets amb les mans plenes de pintura... imagineu-vos quina delícia, poder-se enfangar de pintura de cap a peus.

Després, cadascun amb el seu personatge retallat i posat, han recitat els poemes de Marina, enllaçats per un conte de platja. Aquí poso tres fotografies del moment. Dic un moment, és cert, però quants moments ha costat elaborar tot aquest muntatge, quanta il·lusió, quanta poesia dita per llavis somrients, ulls brillants i mans inquietes dels petits. Així és com els mestres mantenen viu aquest món fantàstic de la imaginació i el ritme, que arrelarà en els més petits: els donen la llavors perquè el dia de demà la poesia no se’ls faci estranya. Mai reconeixerem prou la feina d’aquests professionals.

La Marina de veritat, la meva néta, és ara mestra d’aquests nens. Tenia cinc anys quan vaig escriure el llibre, il·lustrat per Asun Balzola, i que va guanyar un Premi de la Crítica. Aquest llibre es continua llegint i treballant a molts centres, on han fet també muntatges i àlbums preciosos. Gràcies, doncs, ara, al CEIP Mare de Déu dels Àngels, i que els àngels marins us portin pels mars més bells.
*
*
Fotos de la web del CEIP Mare de Déu dels Àngels.

7 comentaris:

l'agutzil de Rocaura ha dit...

Senyora Olga,
He llegit el reportatge i l’he trobat meravellós, per la molta il·lusió que conté.
Aquí, a Rocaura, que som gent de poques paraules, ho definiria amb una dita dels vells: “Qui bé sembra, bé recull”.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Ai, els àngels! Aquests dies es deuen fer presents en molts llocs alhora, com els Reis Mags. Els àngels no renuncien mai a volar. Per això els agrada tant la poesia que escriuen amb les seves ales fines.

Isabel Barriel ha dit...

Quin gust!

Eli ha dit...

La imaginació i la il·lusió dels nens és infinita.
I la feina d'aquests grans professionals que són els mestres
no l'agraïm mai prou.

Felicitats per tot plegat!

jaka ha dit...

Que xulo Olga !!! per cert ahir vaig veure a la Marina amb el Roger i la parella, tots molt guapos !!!

petons,

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

Quan tenia la llibreria aquest i "Bon profit. Per molts anys", de Martí Pol (per cert, de la mateixa editorial) eran els llibres de poesia infantil que més demanaven.

Què bé que els nens continuin gaudint de la poesia. Enhorabona!

Calpurni ha dit...

Quanta innocència i quanta emoció! La llavor està llançada, ara a esperar que brolle i florisca la poesia en aquests xiquets.
Salut.