POLÍTICA MISERABLE


*

Un poble ha de ser pròsper, culte, format i informat. És el que volem per Catalunya.

Llegeixo al diari que la Generalitat restringirà la compra de llibres que fan les biblioteques per falta de pressupost. ¡Indignant! Indignant i gairebé increïble si no fos que sabem bé que en la política el poble sempre va a la cua, sigui en sanitat pública, ensenyament, “benestar social” i... cultura. Entesa ara i aquí en restringit com a formació. Perquè cultura en el seu sentit ampli és la manera de ser i de fer d’un poble.

Hi ha diners per banquets i dinars de treball no precisament austers, per viatges, per cotxes de luxe, guardaespatlles, delegacions a l’estranger per demostrar a no sé qui el que en realitat no tenim: Cultura. ¿Per què, sinó, es barallarien els polítics per esgarrapar la seva prebenda?

Però els llibres... Com va dir davant meu un alcalde: “ Per quatre ‘còmics’... “ I va desaparèixer una biblioteca del centre de la ciutat.
*
*
*
Collage d'O. X. (Autobiografia)

4 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Indignant, estic d'acord. Aquestes són les coses que haurien de tenir prioritat a tots els pressuposts.

Clidice ha dit...

no només és indignant: és repugnant. I el pitjor és que no els cau pas la cara de vergonya :(

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

També té delicte el que ara explicaré: una persona va voler donar l'Enciclopèdia Catalana perquè la situació econòmica l'ha forçat a canviar de pis i en el nou allotjament no li cabia. Va rondar totes les biblioteques públiques del barri i rodalia, estic parlant de Barcelona. Enlloc la van voler, i això que n'hi havia que no la tenien! Al final se l'ha quedat un amic, on sempre que ho necessiti la podrà consultar. Això mateix pensava que podria fer a la biblioteca, però...

Manel Aljama ha dit...

Indignant i repugnant. Serà potser perquè la cultura no dóna vots...