CAPELLA DE SANTA TECLA


*
Santa Tecla inaugura la tardor. A la capella de Santa Tecla, gran i sumptuós saló barroc de les darreries del s. XVIII, els marbres polits i treballats finament per l'escultor Carles Salas acompanyen la santa en la seva visió celestial. No em refereixo ara al bellíssim retaule de l’altar major, obra de Pere Johan (s. XV).

Les garlandes laterals de la capella mostren admirables i brunyides representacions de la fruita del temps: magranes, pomes, avellanes, peres, roses... Incloc la rosa com a fruita, perquè en resulta una deliciosa confitura, en la que excel·leixen els búlgars i que s’introdueix entre nosaltres. També he menjat gelat i gelatina de roses. A més, del fruit vermell de les gavarreres també se’n fa confitura.

Les garlandes tardorals que acompanyen la brillant elegància de la capella de santa Tecla ens recorden que la terra també pot ser un cel i, mentre anem a la glòria, assaborim els fruits que l’artista va tenir presents.

Bona Festa Major.
*
*
*
Capella de Santa Tecla. (Everest)