NOU CATEDRÀTIC


*
Mont-ral, 30 – 8 – 10

*
Aquest és el nou catedràtic de Llengua i Literatura Castellanes que impartirà classes a la URV aquest curs. Es diu Horatius Landsvergas de Andrade, i és Caballero de Alcubilla del Marqués, on té la casa pairal, que ell en diu ‘solariega’, per part de mare. El seu pare era lituà, però Horatius ha adoptat amb fermesa els costums de Castella i expressa que aviat renegarà del nom de fonts imposat pel pare. Ja que no és ‘de pura cepa’, farà el que calgui per semblar-ho.

Sap que aquí rebem els espanyols a cops de pedra i els fem exorcismes d’aigua miraculosa de sant Magí, i per això ha decidit impartir les seves notables lliçons vestit de ‘majo’ a la moda goiesca, per tal de fer respecte. Els llibres més vetustos i venerats els fa servir d’escambell, i a la ciutat es comenta que l’Ajuntament li ha cedit habitacions i sales de la noble casa Canals.
*
Collage d’OX (fragment).

5 comentaris:

Montse ha dit...

Amb això del políticament correcte, vols dir que la casa pairal per part de mare no acabarà esdevenint casa mairal? ÔÔ

pregunto, eh?

Olga Xirinacs ha dit...

Ets aguda, Arare, i és que hem d'anar amb peus de plom quan escrivim... i així no podem avançar gaire. Petonets.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Pewr fi s'ha donat utilitat a la casa Canals!

Olga Xirinacs ha dit...

Josep, és que si no ens l'okuparan, com a Cal Pobre.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

A veure què serà capaç d'ensenyar, aquest nou catedràtic. Esperarem notícies en aquest blog. L'autora, sempre atenta, segur que ens n'anirà fent cinc cèntims...