BONS I MALS PASTORS


*
Mont-ral, 10/11 – 8 – 10

*
Podem llegir als diaris que un grup de potentats d’orígens distints han decidit donar la meitat o bona part de les seves fortunes als més necessitats. Bons pastors. Algunes persones riques posen a treballar els seus talents i no es proposen fer la punyeta als pobres, com pensen alguns, sinó tot el contrari. El que guanya la intel·ligència ho reparteix també la intel·ligència. Exemple a imitar.

També diu el diari que l’ovella d’un pastor de Girona va ser segrestrada i violada per uns nois que van retratar el fet i el van ensenyar després al pastor. No sabem si els segrestradors eren rics o pobres. En tot cas, farien malbé tot un ramat. Mals pastors serien, aquests, tant si arriben a tenir diners com si no.
*
Estampa d'arxiu familiar.

3 comentaris:

Montse ha dit...

De la primera notícia, me'n vaig assabentar.

De la segona, per sort, no. L'ovella els hauria d'haver mossegat allà on més mal fa, però és clar, pobreta, la devien tenir immobilitzada. No entenc alguns humans. no s'haurien de dir humans.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

El bé i del mal està desigualment repartit, igual que la bonhomia. Malauradament també existeixen persones que gaudeixen més amb el mal i actuen en conseqüència.

Joan Josep Tamburini ha dit...

Tenim tendència a ser dualistas. I classificar a les persones sense coneixer-les. Hi han rics bons i dolentes i pobres bons i dolents...La bondat està en el fons del cor. No en els títols ni en el carnet d'identitat. Una abraçada: Joan Josep