FOGUERES AL BOSC

*
Mont-ral, 1-9-10

*
Aquesta foguera al mig del bosc és recent, precisament d'aquests dies de màxima calor, vent i suposada alerta. Observeu l’herba seca als costat, a punt de cremar per alguna guspira. Tions més grans, cremats, els han apartat una mica. La foguera és gran. Com aquesta foguera, al pre-parc de la Serra de Prades n’hi ha bastants, totes al cor del bosc.

No entenc per què els forestals les permeten. Per què se salten lleis i normes amb total impunitat. Ells saben molt bé qui les encén; jo només m’ho penso. No una persona, sinó grups de persones. Així van les coses pel nostre país. Almenys pels boscos del sud.
*

5 comentaris:

Clidice ha dit...

Però, hores d'ara, qui pot ser el poca-solta que encengui foc al bosc?

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Hi ha països en els quals es paguen amb treballs per a la comunitat algunes faltes i delictes, com fer foc al fosc. Si fer foc a algunes persones els costés una setmana de netejar boscos, posem per cas, de segur que s’ho mirarien abans de posar en perill la natura. És una idea.

Alyebard ha dit...

Amés de netejar boscos jo els posaria a picar pedra sota un sol de justícia. I després els faria anar a la unitat de cremats de la Vall d'Hebró i que xerressin un parell d'hores amb les vídues i els orfes dels bombers. Se'ls treien les ganes d'encendre un trist llumí.

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Piròmans conscients i inconscients el país n'és ple... És un problema d'estima. Qui no estima no té cura de res, i encara que sembli mentida, ni d'un mateix.

salvasalom ha dit...

Jo crec que això només es fa als llocs on es permet fer per les raons que siga¡¡ Avuí en dia n'hi ha molta sensibilitat en aquest tema i en aquest cas concret, sembla que pot haver certa deixadesa per part de qui te que fer complir la llei i també molta irresponsabilitat per part dels autors¡¡, vergonyós¡