¿QUÈ ET REGALO?

*
Mont-ral, 2-9-10
*
He llegit un extens article que aconsella els millors regals per fer si et conviden, per exemple, a sopar; els que sempre et faran quedar bé i mai en ridícul. No diré quins són, perquè en això sóc molt lliure. Es desaconsella sempre portar un objecte, que en castellà solen dir “pongo” i en català ¡gràcies! (s’ha de reconèixer l’educació).

Sisplau, no em miris malament si et porto algun dels objectes que ven l’amiga Montserrat a la botiga que sembla una casa de nines. No et portaré una gran cosa, però sí aquell detall, útil o no, sempre bonic als meus ulls. Si no m’agradés no el compraria. Pensa que si te’l regalo és perquè m’he passat estones mirant, triant, pensant que a mi aquell objecte m’acompanyaria o em faria somiar, i potser a tu també. Si brillarà al sol de tarda, o si podrà contenir aquells petits tresorets que tots solem desar. Si et fa l’efecte contrari, no m’ho diguis; somriu amb indulgència i fes-ne el que vulguis: no aniré a casa teva a comprovar si l’has col·locat.
*

6 comentaris:

Israel Clarà (La figa del Papiol) ha dit...

Estimada Olga, fantàstic escrit, el d'avui, ple de la gran delicadesa a què em tens acostumat des de fa tants anys d'amistat. Recordo que, en totes les visites que he fet a casa teva, sempre hi ha hagut un detall per a mi, que ara tinc en aquest despatx des d'on t'escric i que veig mentre teclejo. És una manera de tenir-te sempre present i de portar-te al cor, juntament amb els records que t'afanyes a deixar-me cada dia. Així vas teixint la teva eternitat dins meu. Un petó

Montse ha dit...

Diuen que mai no s'ha de portar una planta perquè és un ésser viu i hi ha qui li pot molestar... francament, no entenc això del protocol...

quan els regals es fan amb el cor, benvinguts són!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Això tenen els regals, que penses en la persona que te'ls ha ofert...
A casa tinc una sucrera que em vas regalar fa temps. A dins hi tinc caramels de mel. Molts matins me n'he de posar un a la boca, ja que em baixa la tensió. Aleshores sucrera, caramels i l'Olga són una mateixa cosa.

Alyebard ha dit...

Quanta raó!

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Els regals són una part de la persona que els regala i es quantifiquen pel seu valor sentimental, no pel preu de cost.

M VICTORIA GIRONES PUÑET ha dit...

El millor regal un llibre, és una part de l'autor, de l'editor, del que te'l regala i finalment de tu mateix quan l'has llegit!