BEVEDORS


*
Mentre dura la festa, la ciutat és un immens taulell de cervesa, que s’estén com teranyina per places, passeigs, carrerons estrets i els llocs més inversemblants.

L’endemà al matí la ciutat es desperta amb una pudor penetrant d’orins a les placetes, carrerets i corcades ruïnes romanes. Hi ha pixadors de cabina, és cert, però no podrien absorbir la massa ingent de bevedors de cervesa i del que se’n diu mamadeta de xartrès.

L’urinari portàtil més curiós és en forma de piràmide, obert, amb recipient per a tres o quatre pixadors alhora. Aquest encara fa més pudor .
*
*
*
Reproducció de postal antiga.

4 comentaris:

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

En les antigues festes dionisíaques es bebia, sí, i aquell beure, tot i que potser també es devien passar una mica, tenia un sentit sagrat.
Ara es beu passant-se molt de la ratlla i sense cap sentit del sagrat.

l'agutzil de Rocaura ha dit...

Hi ha qui, al tenir el pensament poc clar, opta per emboirar-se el cervell a base d'alcohol i altre substàncies. És el seu dret, però els vells deien que els qui saben beure, també haurien de saber pixar.

Joana ha dit...

Així desperta també Algemesí. Aquesta és la típica "Setmana de bous" on la gent viu per la nit i pel matí el poble és un femer.
Pel que veig, totes les festes acaben igual.

Manel Aljama ha dit...

Després de la tempestat en ve la calma diuen. Doncs després de la festa (veure per veure és divertit?) venen les males olors...

Avui escoltava a l'autobús uns marrecs vestits d'escol.la d'elit, on segurament els hi donen més instrucció i coneixements que educació, fent bromes sobre què s'ha de beure i com. No semblaven més grans de 10.

Potser demà no només pixaran. També s'estovaren força.