SANTA TECLA


*
Ahir va començar la Festa Major de Tarragona amb una immensa tronada que va contaminar l'acústica i l'ambient de la Plaça de la Font i carrers adjacents. Ja se sap, una festa sense soroll no és res. Els sorolls a places i carrers duraran deu dies.
La primera disposició ja va ser fer tancar a la circulació tot el tram Est de la Rambla Nova, de manera que sense haver-hi de celebrar res, els veïns ens hem de fotre, tal com sona. Aquest tram, que porta al Balcó del Mediterrani, és com qualsevol altre de la llarguíssima Rambla que tenim. Però resulta que a la primera oportunitat, ens el tanquen: que si instal·len un carromat de TV3, que si la Vuelta a España, que si uns nens fan carreretes ciclistes... i així tot l'any. Els comerciants n'estan fins al capdamunt, perquè ja és tot prou difícil, i estem tots engabiats, aïllats. Ni a les terrasses de bar acudeix la gent, vet aquí què se'n treu d'aquesta insensata disposició. Diumenge el pàrquing del Balcó estava completament buit.
Pensem que si tan bonic és tancar tot un tram i haver de demanar permís de genolls a la Guàrdia Urbana (que tampoc és al lloc de les tanques), o poder passar un taxi, o portar els avis a casa, o descarregar la compra, també els municipals podrien afavorir altres trams i no donar el premi de la rifa sempre al nostre.
Tenim uns equips que pensen amb els peus i, és clar, no els arriba la circulació per pensar en les persones.
*
*
*
Santa Tecla, al retaule de l'altar major de la Catedral de Tarragona.

4 comentaris:

bajoqueta ha dit...

Jo que al poble de ma mare tenia la festa molt a prop... i ho sento si sona "aguafiestas", però cansa sempre tenir el soroll, els talls a toca de casa. S'hauria de repartir :)

Per sort, aquí a Tarragona podem descansar una mica encara que tenim soroll durant el dia :)

Bones festes!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Malgrat el soroll i els talls de la Rambla Nova, que tingueu una bona Festa Major!

Joana ha dit...

Bones festes!
A mi em passava el mateix, jo diria que pitjor perquè si no tancava el cotxe abans que tancaren el carrer havia de creuar-lo amb la vaqueta o esperar fins les tantes.
Que ho passes bé malgat tots el problemes dels "peus malpensants"

Clidice ha dit...

Hola Olga,

et volia demanar disculpes, fins avui no he vist el missatge a estius de poble :( és que el tinc una mica abandonat i va amb un compte diferent. En tot cas espero que la Festa Major sigui lleu :D