INDICATIU


*
Som al plató itinerant que TVE Catalunya ha instal·lat a Tarragona, a la Plaça del Mercat. Celebra els 50 anys de la seva creació. Som vora el Fòrum romà, que també era mercat i lloc de conversa. Els mercats són el centre real de la població.

El meu dit indicatiu afirma que reivindico la província. La gent somriu quan dic això. Doncs sí, reivindico la província romana de Tarraco, quan manàvem sobre mitja Hispania. Quan érem la segona ciutat de l’imperi. Els romans van traçar la Via Augusta. Ara anem camí de quedar-nos sense via. Vull dir sense tren, perquè no som amos dels propis destins. Misèria.

Mentre ens esperem fora conversant amb David Escamilla, amic de fa molts anys i que condueix el programa, uns petits em saluden dient : “¡Olga Xirinacs!”. És que van al col·legi que porta el meu nom, el bell edifici modernista entre boscos al capdamunt de la ciutat. David somriu, ja té una cosa més per explicar als televidents.
*
*
*
Foto V. Roca

5 comentaris:

Clidice ha dit...

doncs ves a saber si no ens aniria millor recuperant l'antiga capital imperial :)

l'agutzil de Rocaura ha dit...

A Catalunya portem uns quants anys debatent sobre la millor forma de distribuir administrativament i política el nostre territori, sense parar-nos a pensar que, mentrestant, qui decideix realment sobre el nostre país ho fa a distància i sense pensar en la nostra conveniència.

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

Oh tempora, oh mores! Jo reivindico la província fins i tot amb el meu cognom.

Joana ha dit...

Així són les coses, què hi anem a fer?
Gràcies Olga per la teua petjada a la passejada nº 100, ja demanaré demà el llibre.
I això d'agafar-te m'ha fet molta gràcia. Què més voldria, no jo, sinó qualsevol!
Una forta abraçada.

Manel Aljama ha dit...

Jo crec que els centralistes de Barcelona tindrien dificultats per acceptar la nova capitalitat de Tarraco i alguns serien capaços de posar-se al costat de Madrid :)

Proposo doncs com a segona nova capital Empúries millor lloc al nord no n'hi ha.