LLIBRE OBERT


*
Així és com queda la pintura ja acabada, abans de plegar la coberta i les solapes. L’editor m’envia un llenç amb guies per delimitar les diverses parts del llibre. Un cop distribuïda la composició, elimino les guies i continuo segons l'esbós.

Encara que aquesta coberta la passo aquí al post en baixa resolució, les formes quadrades o rectangulars no són augment de píxels sinó un format de pinzell de recobriment que va bé per certes temàtiques de tipus arquitectònic, o per velar i suavitzar contorns, depèn de la intenció i de les proves.

De joveneta em van ensenyar a pintar a l’oli, i anava a tot arreu amb la caixa de pintures i un tamboret plegable. També dibuixava a la tinta xinesa amb un escuradents pla, que permet certa maniobra. Encara no he explorat ni molt menys totes possibilitats d’Adobe Ph., però la llibertat de combinacions i la gairebé infinitud de colors són llamineres per a la pintora afeccionada que sóc. En la pintura virtual, com en la real, no m’adono de les hores que passen. És ben cert que allò après en la joventut és un recurs en l’edat madura.
*
*
*
Pintura d'O.X.

6 comentaris:

l'agutzil de Rocaura ha dit...

Senyora Olga,
És cert que allò que s’aprèn al bres, no s’oblida mai més. Vostè tot ho fa molt bé!

Jesús M. Tibau ha dit...

tot allò que s'aprèn té valor. Llàstima que això només s'entengui amb el pas dels anys.

Clidice ha dit...

el Photoshop és molt llaminer, ja tens raó ja :) t'envejo el domini que en tens :)

Neus ha dit...

Es a tots els camps, tota una artista!

Anònim ha dit...

Saber pintar i gaudir-ho mentre es fa, ha d'ésser fascinant. Quina sort haver-ne après i seguir aprofundint i descobrint noves tècniques.
Realment, ets molt polifacètica. Sempre he pensat que algú que escriu bé o toca bé el violí o pinta bé, doncs probablement té interès per totes les arts en general, per ser un artista més complert que beu de totes les fonts.
Suposo que hi deu haver de tot, però potser és per la sensibilitat que se li pressuposa a l'artista o artesà del seu art.

Una abraçada! :D

Joana ha dit...

Quina meravella de portada, no tenia ni idea de que també pintares.