CULL LA PRIMERA POMA


*
En una setmana justa, dos poetes i un músic hem rebut l'encàrrec de preparar un recital pel Dia Mundial de la Poesia.
No ens coneixíem, o amb un ens coneixíem poc: serem el poeta Adrià Targa, el músic Pere Nolasc i jo mateixa. Ells viuen a Barcelona i ahir corre-cuita, trobar-nos a casa amb Adrià i acordar precisions i estructures amb Pere Nolasc per telèfon a tres.
Deia jo fa pocs dies en una taula rodona que els encàrrecs no s'han de menysprear mai. Hi ha qui diu, despectivament: ¡ah, això és d'encàrrec! Compte. Gràcies als encàrrecs tenim les obres d'art millors del món, des de la Capella Sixtina pasant pels quadres corporatius de Rembrandt fins les Menines de Velázquez, ¿I a qui s'encarreguen les coses? Als qui les saben fer.
De manera que, el dia 20 a les 7 de la tarda tindrem CULL LA PRIMERA POMA, interpretat pels dos poetes Adria Targa i Olga Xirinacs, i pel músic Pere Nolasc. Als SS.TT de Cultura. Ho dic perquè, cap de setmana pel mig, no hi haurà temps d'imprimir cap cartell ni programa.
Sembla que en diferents capitals i ciutats es farà homenatge a la poesia. Fantàstic. Cadascú amb els seus. Però... ¡oh, meravella!, un poeta sublim elegit per la Generalitat (o sigui, triat per Barcelona) tindrà un poema a tot arreu traduït a 21 llengües. Cal dir que de gràcia no ens en fa, això del poema. Perquè ni som nosaltres els traduïts ni anem a cap altre població a fer les pometes. Continuem sent provincians.
*
*
*
Cull la primera poma. Collage d'O.X.