AIXÒ ÉS UN GOVERN?
2-3-12 - Diari de Tarragona.

El Govern rechaza la idea del alcalde para salvar la Escola Olga Xirinacs

El Ayuntamiento de Tarragona se ha ofrecido a costear la instalación de un módulo prefabricado para garantizar la continuidad de la Escola Olga Xirinacs, pero la Generalitat dice que no estudiará esa propuesta y que la decisión ya está tomada

0COMENTARIO Compartir NORIAN MUÑOZ
01/03/2012 19:33 El Ayuntamiento de Tarragona se comprometió ayer a sufragar los gatos que genere la instalación de un módulo prefabricado y el mantenimiento durante el próximo curso para que la Escola Olga Xirinacs conserve su proyecto educativo hasta que la Generalitat realice el estudio de viabilidad sobre este centro al que se comprometió con el PP. Así, la escuela tendría espacio para seguir funcionando durante al menos un año más en el mismo emplazamiento donde está ahora.Así lo confirmó la concejal Begoña Floría, que indicó que se trata de «una medida excepcional durante un año» y aclaró que «el Ayuntamiento apuesta decididamente por la continuidad del centro», si bien dejó claro que la competencia en este ámbito y por tanto la decisión final pertenecen a la Generalitat.Y la Generalitat se niega rotundamente a escuchar la propuesta municipal. Así lo confirmó ayer al Diari la directora de los Serveis Territorials d’Ensenyament en Tarragona, Maria Àngels González, quien dijo tajante que «ya está decidida la supresión de la Escola Olga Xirinacs y su fusión con la Escola Tarragona, de reciente construcción».González esgrimió razones demográficas que «no justifican este centro» y añadió sentirse «muy extrañada» por la postura del Ayuntamiento, «pues en una entrevista que mantuvimos el 29 de noviembre con el alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, y el concejal de Ensenyament, Joan Sanahujes, se mostraron de acuerdo con nuestra postura».González recordó que la comunidad educativa de la Escola Olga Xirinacs «llevaba tiempo quejándose de la falta de espacio y exigiendo unas nuevas instalaciones, por lo que debería estar contenta de ir a la Escola Tarragona, un centro nuevo, moderno y con espacio para todos». Asimismo, negó la posibilidad de preinscribirse para P3 en la Escola Olga Xirinacs –29 familias ya lo habían solicitado–.El PP, por medio del parlamentario Jordi Roca, pidió la dimisión de Maria Àngels González «por incumplir por la vía de los hechos consumados el acuerdo entre el Govern y el PP de estudiar la viabilidad de estos centros. Eliminar las preinscripciones de P-3 es cerrar unilateralmente las escuelas y cometer un fraude en el cumplimiento de un acuerdo.
***
Pares i mestres han lluitat i lluiten des de fa molts mesos, amb tots els mitjans al seu abast per mantenir aquesta escola model, que hauria de ser orgull dels tarragonins i de Catalunya.
Què cal pensar d'un Govern que ens fa perdre totes les esperances que floreixen?
Ens volen matar la primavera, i ens resistirem a tal ofensiva feta al més pur estil feixista.
OLGA XIRINACS, QUE TAMBÉ TÉ LA SENSACIÓ DE DESAPARÈIXER FÍSICAMENT.
(no he traduït perquè avui no em trobo físicament prou forta)

17 comentaris:

Clidice ha dit...

Et comprenc, en aquesta tongada, juntament amb l'Olga Xirinacs, desapareix per decret l'Esparreguera 2. Sense escoltar cap de les opcions plantejades pels pares i per la comunitat educativa i política del poble. Hi hem posat totes les facilitats, s'admet que ens és necessària, però la tanquen sense explicacions.

Si això és un govern, no és un bon govern :(

Lapsus calami ha dit...

Ànims, Olga. Mira de refer-te el més aviat possible, tot i que notícies com la que comentes no és el millor per a trobar-se bé de cos i d'ànima. Un petó.

Helena Bonals ha dit...

La primavera i el feixisme poc que van junts. Però tu tens l'orgull de saber que és tan bona l'escola al teu nom.

Alyebard ha dit...

Trist, molt trist. Aixeca els ànims

Anònim ha dit...

Soc un pare amb dos fills a l'Olga Xirinacs que vaig venir des d'Euskadi fa 12 anys.
Des que vaig arribar a Tarragona, m'he sentit acollit i respectat per Catalunya i sento orgull de sentir els meus fills quan diuen jo soc de Biblao i de Tarragona (la familia som ja part de Catalunya tot i que els euskalduns mai oblidem els nostres arrells).
Gràcies a l'Escola Olga xirinacs, vaig descubir la importància de l'Educació i gràcies al treball dels meus fills a l'Escola vaig descubrir la teva maravellosa obra Olga, gràcies per crear-la.

Malauradament, aquí i allà els polítics son com son i no entenen ni els interesa ni la cultura, ni l'educació, ni les persones ... es mouen molt més per xifres (en els moments actuals es pot arribar a entendre) i per interessos personals, que en aquest assumpte n'hi han (la qual cosa no és comprensible ni ara ni ho serà mai) ... aquests dies he recordat els meus temps d'infant quan es parlava tant i tant de "FASCISMO" ... em quedo que tot aquest assumpte m'ha valgut per tocar de peus a terra i adonar-me de que la lluita continua molt més enllà de l'Escola Olga Xirinacs.

Jo, ta, ke, irabazi arte. .... per traduir aquesta frase al català l'únic que cal fer és escoltar l'estaca de Lluis Llach http://www.youtube.com/watch?v=GZynD4bx-V8

Eduard ha dit...

Una mostra del tarannà dialogant dels actuals governs "seriosos" que des de Barcelona i Madrid fan de la democràcia una farsa només per fer la seva. Una pena, però en aquest cas estic segur que, tard o d'hora, Tarragon tindrà l'escola Olga Xirinacs.
Ànim i no defalliu!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

A Vilanova de moment desapareix l'escola Pasífae... Esperem de tot cor que aquest 'de moment' sigui efectiu també per a l'escola Olga Xirinacs.

Anònim ha dit...

Amb llàgrimes als ulls, sentim orgull de portar el teu nom als xandalls dels nostres fills i filles. El nostre color és el verd. I, per més que ens el vulguin tacar no ho aconseguiran. Cada dia som més forts i estem més units. Fins al final. No pararem fins aconseguir que l'escola dels nostres fills i filles no deixi de ser l'Olga Xirinacs.
VOLEM + ESCOLA OLGA XIRINACS!
VOLEM + OLGA XIRINACS!!.

ana ha dit...

amb aquesta energia és com ens agrada veure't,
ànim! mai ens podran llevar tot el que hem viscut i après amb aquesta meravellosa escola

Montse ha dit...

ostres, no sé què dir... gairebé m'he emocionat amb el comentari del parre de Bilbao!

Molts ànims i una abraçada!

Carme ha dit...

Jo tampoc no sé què dir... tot plegat em sembla un munt de despropòsits...

Fa vergonya.

Jordi Dorca ha dit...

Fa hores i segles que no sé què dir. T'enviem una abraçada, i els nostre millors desitjos de cultura i de llibertat.

GLÒRIA ha dit...

Quins correus tan bonics i merescuts, Olga! Quina joia una escola que ha portat el teu nom. Els feixismes avancen i arrasen com el cavall d'Atila però jo vull pensar que "no pasaran" i que, més aviat del que ens pensem, el teu nom es tornarà pronunciar en aquesta terra unit a l'amor a les lletres i a l'ensenyament.
Força!

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Mals temps els que ens toca viure, amb restriccions econòmiques que ens limiten els drets, però no pensaments.

M. Roser ha dit...

Amb sap greu Olga, sempre que es tanca una escola és una pèrdua per a la societat...I trobo molt normal que et sentis defraudada, si és una escola que ha tingut una trajectòria model d'ensenyament i si a més porta el teu nom...
Potser encara es solucionarà de manera favorable, sobretot pel bé de les criatures que han tingut la sort de ser-hi acollides.
Bona nit.

Anònim ha dit...

Magnific el comentari del pare de Bilbao. Com a persona que ha viscut molts anys a Euskadi, li agraeixo el seu comentari en un catàlà correcte, i li dic que té raó. Mila esker zure semeak Olga Xirinacs eskolara ekartzeagatik. Arrazoia duzu. Politiko geheienek ez dute kultura zaintzen. Ez dute ulertzen ere ez. Gora Euskadi eta euskara. Toni Strubell. Diputat per Solidaritat i fan de l'Escola Olga Xirinacs que uns desaprensius pensen deixar desaparèixer.

Carmen (DD) ha dit...

Sóc una mare de l`estimada escola que porta el seu nom. Tinc dos nens, el gran fa 2º de primària i aquesta setmana li ha tocat portar la "maleta viatgera: la biblioteca a prop teu", dintre hi han llibres i revistes pels nens i els pares. Jo m`he llegit el llibre "La novia dormida" (molt tendre). Ha sigut una experiència preciosa per tota la familia. Ja sap la nostra situació, ens tancan el cole... però mai ens podran tancar els seus llibres ni el somni d'haver estat en l'escola que porta el seu nom.Sempre serem escola Olga Xirinacs. Una abraçada ben forta.